İhtiyaç sahipleri için mantı büktüler
banner40

banner39

İhtiyaç sahipleri için mantı büktüler

07 Mayıs 2018 Pazartesi 11:42

Çorum Belediyesi Buhara Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 50 kilogram mantı hazırlandı.

İhtiyaç sahipleri için mantı büktüler
  Çorum Belediyesi Buhara Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde, ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 50 kilogram mantı hazırlandı.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve bu yıl 2'ncisi düzenlenerek geleneksel hale getirilen etkinlikte bükülen mantılar, Buharaevler Mahallesi'nde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırladıkları mantıları ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını söyledi.

El emeğinin değerinin her zaman fazla olduğunu dile getiren Hakyemez, şunları kaydetti:

"Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri olarak birliğimizin beraberliğimizin tezahür ettiği bir etkinliğe daha imza attık. Çorum’da hanımlar arasında bir mantı bükme geleneği vardır. Mahalleler arasında, evlerde hanımlar bir araya gelerek mantı bükerler. Biliyorsunuz ki el emeğinin değeri daha fazladır, daha güzeldir, daha önemlidir. Bütün kursiyer kardeşlerimizle beraber mantı büküyoruz ve bunları tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtacağız. Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Bu arada Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan'ın eşi Havva Candan da kursiyerlerle birlikte mantı büktü.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x