İhsanoğlu Marmaray'da
banner40

banner39

İhsanoğlu Marmaray'da

08 Temmuz 2014 Salı 15:56

5 partinin desteklediği cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve partililerle birlikte Kadıköy Salı Pazarı’na geldi. Esnafla sohbet eden Ekmeleddin İhsanoğlu, çocukları sevdi ve gözleme yapan kadınlarla görüştü.

İhsanoğlu Marmaray'da
Bir vatandaşın Suriyeli sığınmacılarla ilgili şikayette bulunması üzerine İhsanoğlu, 'Suriyeli vatandaşlar, Suriyeli mülteciler hatta mülteci statüsünde olmayan bir milyondan fazla insan buraya girdi. Haklısınız, ben size hak veriyorum. Türkiye'nin bunu halletmesi lazımdı. Türkiye'nin buna kapı açmaması lazımdı. Ama kapıyı açanlar, herkes gelsin diyenler nerede? Seçilecek cumhurbaşkanı bu yanlış politikaları devam ettiren bir pozisyonda olmamalı. Bunları reddeden bir yapıda olmalıdır' dedi.

Atatürk Havalimanına gitmek için Marmaray'a kullanan İhsanoğlu, Cebinden çıkardığı İstanbulkart'la turnikeden geçmek isterken, görevlilerin kapıyı açmasıyla yürüyen merdivene geçti. Basın mensuplarının izdihamı altında trene binen İhsanoğlu, bir ailenin yanına oturdu. İzdiham yüzünden korkan ve ağlayan küçük bir çocuğu sakinleştiren İhsanoğlu, Yenikapı istasyonunda indi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik "Bunlar monşer" şeklindeki eleştirisine yanıt veren İhsanoğlu, "Monşer kelimesini bilmeyenlere bir ufak dipnot vereyim. Monşer demek azizim demek. Bana azizim dedilerse çok teşekkür ederim" diye konuştu. İhsanoğlu, Marmaray'ın Türkiye'nin rüyalarından birisi olduğunu belirterek, "Bu rüya gerçekleşmiştir. Bu projeye katkısı olan, devlet adamları, bürokratlar, teknokratlar, bunu yapan Türk işçileri ve Türk mühendislerini tebrik ediyorum" dedi.

Anayasa’daki cumhurbaşkanının yetkilerini hatırlatan İhsanoğlu, “İcra yetkisi Başbakan'a aittir. Bakanlar Kurulu’na aittir. Fakat kurul ve başbakanın üstünde bir cumhurbaşkanı vardır. O Cumhurbaşkanının başbakanın rolünü alma yetkisi var mı Anayasa'da? Bunu soruyorum. Varsa bilmediğimiz bir maddesi ben onu öğrenmeye hazırım” diye konuştu.

Kürt sorunun çözümüne ilişkin İran modeli önerdiği şeklindeki haberleri yalanlayan İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Ben dedim ki; biz barıştan yanayız, savaştan yana değiliz. Bu millet barıştan yana. Biz barışı seven milletiz. Biz huzur içerisinde yaşamak isteyen bir milletiz. Biz 1000 senedir bu coğrafyada beraber yaşadık. Bu bir arada yaşamanın sırrı bizim genlerimize işlemiştir.

Aramızdaki farklar nedir? Dilin ötesinde siz bana bir fark gösterebilir misiniz? 2014 senesinde daha çok insan hakları, daha çok hürriyetler sağlamamız lazım. Avrupa'nın normlarına ulaşmamız lazım. Biz devletin artık sopalı elini görmek istemiyoruz. Göstermek istemiyoruz. Devletin baba gibi herkesi kucaklaması lazım.

Etnik farklı yapıya sahip tek ülke biz değiliz. Önümüzde İspanya var, İngiltere var. Başka ülkeler var. Başarılan örnekler var. Başarılı olmayan örnekler var. Biz bu 3 kaynaktan bu çözümün kodlarını bulacağız. Bunu başaracağız. Böylesine hassas bir konunun çözümünün meclis çatısı altında olması gerektiğine inanıyorum.”

İstasyon çıkışında kullandığı İstanbul kartı basın mensuplarına gösteren İhsanoğlu, "Vapuru, metrobüsü, bazen de otobüsü bu kartla kullanıyorum. Vatandaşlara tavsiye ediyorum" dedi.

kaynak: ntvmsnbc



banner5

Yorum Gönder

@name x