Huzur içinde Kelkit'te öl!
banner40

banner39

Huzur içinde Kelkit'te öl!

26 Nisan 2014 Cumartesi 12:00

Kelkit Belediyesi öyle bir proje başlattıki duyar duymaz insanın ilgisini çekiyor.

Huzur içinde Kelkit'te öl!
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde, Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama ile kefen ve cenaze yemeği de dahil olmak üzere tüm cenaze iş ve işlemleri, Belediye tarafından ücretsiz karşılanıyor

ACILARA ORTAK OLUYORUZ

Seçimlerin ardından başlattıkları uygulamada, Kelkitli olsun yada olmasın, ilçede vefat eden herkese bu hizmeti sunduklarını ifade eden Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, "Çok büyük bir proje olmasa bile artık insanlar, acılarını yaşarken bu tür işlerle uğraşmayacak" ded. Uygulamanın, Kelkit’te güzel kabul gördüğünü belirten Yılmaz, görev süreleri boyunca maliyeti ne olursa olsun bu uygulamayı sürdüreceklerini dile getirdi.

KELKİTLİ OLMA ŞARTI YOK

Hayallerindeki bir düşünceyi gerçekleştirip ilçe halkına sundukları için mutlu olduklarını dile getiren Yılmaz, “Artık insanlarda, 'hemen komşuma yemek hazırlayayım' endişesi olmuyor. İlk gün, sadece komşusunun acısını paylaşıyor insanlar. Bunları yaparken, ille de cenazenin Kelkitli olması şartını da aramıyoruz. Morga gelen her cenaze, kim olursa olsun aynı uygulamaya tabi oluyor. Mezar yerlerinden zaten ücret almıyoruz. Bu uygulama devam edecek” diye konuştu.
banner5

Yorum Gönder

@name x