HES'i protesto eden kadını böyle dövdüler
banner40

banner39

HES'i protesto eden kadını böyle dövdüler

02 Haziran 2014 Pazartesi 14:45

Rize'de HES inşaatında dinamit kullanılmasını protesto eden kadını böyle dövdüler.

HES'i protesto eden kadını böyle dövdüler
Şimşirli Köyü’ndeki dinamitle usulsüz patlatma yapılan HES’i protesto eden köylülere Jandarma ‘çalışmaya engel olmayın’ diyerek uyardı.

Darp edilen bir köylü, ‘Bir avuç suyumuzu da istiyorlar’ dedi

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Şimşirli köyünde Onur Elektrik Enerjisi Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılan Hidroelektrik Santral (HES) inşaatında usulsüz dinamit patlatılması gerekçesiyle oturma eylemi yapan köylüler jandarma tarafından önceki gün darp edildi.

BirGün'den Seçim Türkkan'ın haberine göre Havva Bir ‘Uyarı yapmadan üzerimize saldırıp coplamaya başladılar’ derken, Bahri Bir ‘Jandarma’nın şirketin çalışmasına engel olmayın’ diyerek köylülere vurmaya başladığını anlattı.

Avukat Yakup Okumuşoğlu ise Jandarma hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını söyledi.

‘SUYUMUZA GÖZ KOYDULAR’

İddialara göre Jandarmanın coplu saldırısına uğrayan köylülerden Havva Bir ‘Yapılması planlanan santral için zaten az olan, kendimize yetecek suyumuzu elimizden almak istiyorlar’ diye konuştu.

Yaşadıklarını ise şöyle anlattı: “Karayolunun kenarında bekliyorduk, kalkmamız için hiçbir uyarı yapmadılar. 20 kadın oturma eylemindeydik. Komutanın ‘saldırın’ dediğini duydum. Sonra copla bizlere vurmaya başladılar. Doktor bana darp raporu verdi.” dedi. Havva Bir, santrala karşı olma gerekçesini ise şöyle açıklıyor: “Bizim deremizin suyu çok az, daha önce de büyük bir santral yaptılar. Şimdi kalan suyumuzu istiyorlar. İntikam mı alıyorlar anlamıyoruz? Ben artık askere de polise de güvenmem. İfademde de söyledim.” dedi

‘ENGEL OLMAYIN’ DAYAĞI

Kadınlar oturma eylemi yaparken köyün erkekleri de yolun karşı kaldırımındaydı.

Havva Bir’in eşi Bahri Bir ise yaşadıklarını askerin halka saldırısı olarak niteliyor.

“Jandarma şirketin çalışmasına engel olmayın, dedi. Bir süre sonra komutan ‘Kalkmıyor musunuz?’ diye sordu, 100 kadar asker cop ve kalkanlarıyla bizlere saldırmaya başladı.

Bize ‘Buraya santral yapmayacağız’ demişlerdi ve köyümüzün muhtarı bizzat Başbakan’la görüşmüştü fakat seçimlerden sonra inşaat yeniden başladı. Yüzü dağılanlar var. Böyle bir saldırıyı daha önce ne gördüm, ne yaşadım.” dedi.



Gerçek Gündem

banner5

Yorum Gönder

@name x