Heliski tutkunları Kaçkar Dağları'ndan memnun ayrılıyor
banner40

banner39

Heliski tutkunları Kaçkar Dağları'ndan memnun ayrılıyor

24 Şubat 2014 Pazartesi 11:55

Helikopterli kayak sporunun vazgeçilmez merkezlerinden Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası'nda bu sezon 2 hafta heliski yapan 40 kayak tutkunu, yöredeki karın kalitesi, pistlerin uzunluğu ve hizmetten memnun

Heliski tutkunları Kaçkar Dağları'ndan memnun ayrılıyor
Helikopterli kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen Rize'deki doğa harikası Kaçkar Dağları'nda bu yılki heliski heyecanı sona erdi. 
Kayakçıların helikopterle çıktıkları dağların zirvelerinden vadiye doğru kayak yaptıkları spor türü olan heliski, dünyada sayılı bölgelerde sürdürülüyor. Türkiye'de bu sporun yapıldığı tek merkez olan Kaçkar Dağları'nın Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde kalan bölümü ile Ayder Yaylası, bu sezon da heliski tutkunlarını ağırladı.

Heliski sporu rehberi Yıldırım Seçkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta Kaçkar Dağları'nda başlayan heliski faaliyetine bu yıl 40 kayakçının katıldığını ve kayak yaptığını söyledi.

İki haftalık faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Seçkin, "Bu yıl sezonu kapatıyoruz. Kayak tutkunların çoğunluğunu Ruslar, Belçika vatandaşları ve Fransızlar oluşturdu. Kar durumu Türkiye’nin bir çok yerinde kötü olmasına rağmen Kaçkar Dağları’nda daha güzeldi" dedi.

Seçkin, Kaçkar Dağları'na kayak yapmaya gelen bütün sporcuların memnun ayrıldığını belirterek, "Kaçkar Dağları heliski sporunu yapmak için en güzel yer. Bunu biz her zaman söylüyoruz. Şimdi ise buraya gelen sporcular kendi gözleriyle gördü. Ayder Yaylası'nda otelin konumu, Kaçkar Dağları’nın kar yapısı ve kayak yapılan yerin uzunluğunun onları memnun etti. Önümüzdeki yıl için beş haftalık bir faaliyet planı yaptık. Şimdiden talepler yoğun gözüküyor. Rezervasyonlar başladı" diye konuştu.

Geçen yıllara oranlar Kaçkar Dağları'nda daha az kar olduğunu dile getiren Seçkin, şöyle devam etti:

"Bu kayak yapmamıza engel olmadı. Yine keyifli bir sezon geçirdik. karın daha fazla olması burada yaptığımız faaliyeti çok daha renkli hale getirirdi. Kayak açısından her hangi bir sıkıntımız olmadı. Mükemmel bir sezon geçirdik. Buraya gelen birçok sporcu Dünya'nın bir çok yerinde bu sporu yapmış. Bilgisi olmayanlar da buraya geldiklerinde rehberler tarafından bilgilendiriliyor. 4 müşteri bir rehberle kayağa çıktı. Son derece güvenli bir ortamda keyifli bir kayak sezonu geçirdik."
banner5

Yorum Gönder

@name x