Havza'da yangın tatbikatı
banner40

banner39

Havza'da yangın tatbikatı

24 Nisan 2019 Çarşamba 15:11

Havza ilçesinde doğal gaz kaynaklı yangın tatbikatı yapıldı.

Havza'da yangın tatbikatı

İnönü Mahallesi'nde boş arazide yapılan tatbikata Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliğinde görevli itfaiye personeli ile doğal gaz dağıtım şirketinin Havza, Ladik ve Vezirköprü ilçesindeki çalışanları katıldı.

Tatbikatta doğal gaz yangınına müdahale eğitimi uygulamalı olarak verildi.

Tatbikat öncesi doğal gaz dağıtıcı firma yetkilisi İbrahim Özdemir tarafından doğal gaz, doğal gaz yangınları ve müdahale teknikleri anlatıldı.

Özdemir, doğal gaz kokusu alındığında yapılması gereken tek şeyin ortamı havalandırmak olduğunu söyledi.

İtfaiye ekiplerinin de yangın ihbarı aldığında çevrede doğal gaz tesisatı varsa binadaki gaz vanasını kapatıp 187'yi araması gerektiğini belirten Özdemir, "Doğal gaz yangınlarında kuru kimyevi maddelerin kullanılması gerekiyor. Doğalgaz yangınlarını su ile söndüremezsiniz. Su kullanıldığında alevler daha da çoğalır. Kurumumuz personeli ve itfaiye çalışanlarının olası doğal gaz yangılarına karşı hazırlıklı olmaları amacı ile belirli aralıklar ile bu tür eğitimlere devam edeceğiz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Havza Bölge İtfaiye Grup Amirliği personeli tarafından da yangın, yanıcı maddeler, yangına müdahale teknikleri konularına değinildi.

Verilen bilgilerin ardından doğal gaz yangınına müdahale teknikleri gösterildi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x