Hatila Vadisi Milli Parkı Cam Seyir Terası
banner40

banner39

Hatila Vadisi Milli Parkı Cam Seyir Terası

27 Mayıs 2015 Çarşamba 16:55

Artvin'de "Hatila Vadisi Milli Parkı Cam Seyir Terası"nın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Hatila Vadisi Milli Parkı Cam Seyir Terası
Artvin Valisi Kemal Cirit, törende yaptığı konuşmada, Artvin'deki en önemli milli parklardan birinin "Hatila Vadisi Milli Parkı" olduğunu söyledi.
Artvin'in tümünün milli park ilan edilebilecek bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Cirit, "Artvin'in tamamı milli park olabilecek bir coğrafyada yaşıyoruz. Buralar şekillendirilirken hem milli parklar orman bakanlığımızın stratejisi içinde yolculuğuna devam etmekte, hem de yerelde turizm destinasyon noktalarında bize destek olacak uygulamalar yapılmakta" dedi.

Cirit, Artvin'in geleceğini eğitim ve turizmin şekillendireceğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İl olarak coğrafyamızın dezavantajlarıyla yaşamaya devem ederken, zaman zaman da avantajlarını değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Biz de istiyoruz ki Artvin turizmden para kazanarak yolculuğuna devam etsin. Bu noktada cam terasın temel atma töreni için bir araya geldik. Türkiye'nin bu yükseklikte bir cam terası yok. Bu cam terasımız Türkiye'nin enlerinden biri oldu. Türkiye'nin en yüksek cam terası burası olacak ve inşallah Artvin buradan ciddi gelirler elde edecek."

Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da yapılacak cam terasın kent turizmine yeni bir renk getireceğini kaydetti.

Kentteki milli parkların Artvin'i ileriye taşıyacak özel alanlar olduğunu işaret eden Kışla, "Bu özel alanları, diğer illerle kıyaslarsak Artvin'in ilk 3 içinde olması lazım. Biz turizmde bir yere geleceksek bu alanlar Borçka Karagölü'dür, Sahara Milli Parkı'dır, Şavşat Karagölü'dür, Hatila Milli Parkı'dır" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise yapılacak seyir terasının, Türkiye'nin en yüksek ve büyük cam seyir terası alacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cam seyir terası 400 metre rakımda Hatila Deresi'nden 220 metre yükseklikte yapılıyor. 15 metre uzunluğundan yapılacak olan cam seyir terası 7 metre uzunluk, 7,5 metre genişliğinde seyir alanına sahip olacak. Cam seyir terasının tamamlanmasının ardından Hatila Vadisi Milli Parkı'na yılık 100 bin ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir. Proje yaklaşık 530 bin liraya mal olacak ve yaklaşık 2,5 ayda tamamlanması planlanmaktadır."

Konuşmaların ardında katılımcılarla cam seyir terasının temeli atıldı.

Törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili  İsrafil Kışla, Artvin İl Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Tüfekçioğlu, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x