Halep saldırılarına tepkiler
banner40

banner39

Halep saldırılarına tepkiler

03 Mayıs 2016 Salı 08:58

Çorum'daki sivil toplum örgütleri Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.

Halep saldırılarına tepkiler
 Çorum'daki sivil toplum örgütleri Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.
Çorum Akıncılar Derneği tarafından organize edilen "Çorum, Halep'e ses verecek" isimli protesto eylemi kapsamında Ulucami'de akşam namazını birlikte kılan Çorum İnsani Değerler Platformu, Özgür-Der Çorum Şubesi ve Hitit Üniversitesi Suffa Kulübü üyeleri, namazın ardından pankart açıp slogan atarak Gazi Caddesi'nden Çorum Park'a yürüdü.

Suriye ve Rusya aleyhine slogan atan grup, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği hava saldırılarını kınadı. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Huzeyfe Yıldız, özgürlük, medeniyet, barış ve demokrasi kisvesiyle yapılan tüm adaletsizlik, zulüm ve katliamları kınadıklarını söyledi.

Sivillere yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yıldız, "Hiçbir baba evladının cesedinin parçalarını bir torbaya doldurmamalı, hiçbir anne, yeni doğan bebeğini gözyaşları içinde toprağa vermemeli, hiçbir yeni nesil, varil bombalarında gördüğü kan ve vahşet yüzünden gökte süzülen sıradan bir uçaktan bile korkacak kadar ağır şartlar altında yetişmemelidir. Bu, tüm insanlık için apaçık bir vahşettir" ifadesini kullandı.

Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Suriye'deki saldırılarının, son yüzyılın gördüğü en uzun ve en büyük soykırım olduğunu dile getiren Yıldız, Suriye'de sivil, muhalif ayrımı yapmaksızın insanların vahşice katledildiğini belirtti.

Suriye'de aralık verilmeden geçen 5 yıl içinde, savaşın her gün daha da şiddetlendiğini, Esed ve müttefiki Rusya'nın yoğun bir şekilde Halep kentini bombaladığını belirten Yıldız, "Kardeş kavgası yahut mezhepçilik denilerek üstü kapatılan, siyasi manevralara meze yapılarak bir şekilde geçiştirilen bu büyük kıyamda din kardeşlerimiz eziliyor. Kardeşlerimiz, zalim ve katil Esed rejiminin yanında bir de batılı güçler tarafından işkence görmekte, tecavüz edilmekte, öldürülmektedirler. Suriye rejiminin bugünkü baş ismi Beşşar Esed, tıpkı babası Hafız Esed gibi Sünni ve sivil kanının akıtılmasına muhtaç bir canavardır. Esed, Suriye'de ayaklanmalar başlamadan önce de babasının oğlu olduğunu kanıtlamış bir diktatördür." diye konuştu.

Müslümanları birlik olmaya davet eden Yıldız, Türkiye'nin Suriye'deki mazlum ve mağdurlara kucak açmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından dua eden gruptakiler, daha sonra dağıldı. 

 

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x