Gürcistan'a gitti bir daha dönemedi
banner40

banner39

Gürcistan'a gitti bir daha dönemedi

23 Temmuz 2014 Çarşamba 16:47

Giresun’da ev hanımı Rabia Kırgıç,, tuzağa düşürülerek Gürcistan'da cezaevine konulduğunu iddia ettiği kocası Mehmet Kırgıç’ı kurtarmak için yetkililerden destek bekliyor.

Gürcistan'a gitti bir daha dönemedi
Giresun’dan bir günlük iş için gittiği Gürcistan’da, bir çok Türk vatandaşına olduğu gibi sarraf olan eşinin de tuzağa düşürülerek cezaevine konulduğunu belirten Rabia Kırgıç, yaptığı bütün girişimlerin rüşvetle sonuçlandığını ileri sürdü.
Eşini Gürcistan’daki cezaevinden kurtarmak adına mücadele başlatan Kırgıç “Eşim Mehmet Kırgıç, bir günlük iş için gittiği Gürcistan’dan uzun süre dönmemesi üzerine yaptığım girişimler sonucu cezaevine düştüğünü bin bir zorlukla öğrendim. İddialara göre bindiği bir toplu taşıma aracında kavga çıkıyor. Çıkan kavgada eşimde cezaevine konuluyor.

İki aydır mahkeme olmasını bekliyoruz. Bir türlü mahkemeye sevk etmiyorlar. Hakime,savcıya, polise, konsolosluğa kime gittiysek 30 bin 50 bin civarında paralar isteniliyor. Cezaevinde olduğu söylenilen eşimden de bir haber alamadık. Görüşme dahi görüştürmediler. Sadece cezaevine konulduğu söyleniyor o kadar.Otobüste kavga çıktığı söylenilen olayla ilgili hiçbir bilgi belge tutanak yok. Kim kimle kavga etmiş. Ne olmuş belli değil. Bunun bir komplodan başka bir şey olduğunu düşünmüyoruz“ dedi.

Günlerce Gürcistan’da babasını arayan kızı Mine Dayanç ise “Gürcistan’a giden babamdan haber alamayınca polisten, konsolosluktan araştırmalarımız sürerken telefonuma 'kızım beni cezaevine attılar' yazılı bir mesaj geldi. Bunun üzerine olayın ne olduğunu sorduk soruşturduk. İddiaya göre otobüste kavga etmiş, cezaevine konulmuş. Ancak aradan neredeyse üç ay geçti daha mahkemeye çıkarmadılar. Kaldı ki cezaevine gittik, görüşemedik. Ne zaman mahkemeye çıkacak o da belli değil. Kimle görüştüysek adı kefalet dahi olmayan afaki miktarda paralar istiyorlar. Bu paraları versek de çıkıp çıkmayacağından da endişe duyuyoruz. Bu konuda ilgili mevki ve makamların desteğini ilgisini bekliyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın vatandaşına sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu. 


Kaynak: haber61
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x