Gümüşhane'de kaynak su temini çalışmaları
banner40

banner39

Gümüşhane'de kaynak su temini çalışmaları

02 Haziran 2015 Salı 09:39

Gümüşhane'de kaynak su teminine ilişkin çalışmalar başladı.

Gümüşhane'de kaynak su temini çalışmaları
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve diğer ilgililer, Bahçecik Barajı İçme Suyu Projesi'ne destek olarak Deveboynu'ndan getirilecek kaynak suyun bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Üstün, burada yaptığı açıklamada, şehrin en önemli sorununun su olduğunu belirterek, "Bütün kurumlarımızla beraber Gümüşhaneliye en kaliteli, en güzel suyu içirmek için hep beraber çalışmaya başladık. Belediyemiz ve Özel İdaremizin yapacağı çalışma sonrası suyu, yıl sonuna kadar Gümüşhane'mize kazandırmak istiyoruz" dedi.

AK Parti'nin verdiği her sözü yerine getirdiğini vurgulayan Üstün, "AK Parti 'bir şey yapacağım' derse, o iş yapılmış demektir. Biz de bunun sözünü vermiştik. Sadece, 'nereden daha iyi su alırız' diye arayış içindeydik. Teknik ekiplerimizden aldığımız rapora göre, Deveboynu'ndaki suyun uygun olduğunu öğrendik. Artık bu iş bizim için bitmiştir ve kısa zamanda Gümüşhane'yi bu suyla kavuşturacağız. Bu projeden köylerimizin de faydalanmasını planlıyoruz" diye konuştu.

Çimen ise Gümüşhane halkına verdikleri sözü yerine getirecekleri için mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi.

Kaliteli kaynak suyunu şehre kazandırma çalışmalarına başladıklarını anlatan Çimen, şöyle devam etti:

"Başlattığımız bu çalışma, Bahçecik Barajı'na alternatif çalışmadır. Bahçecik Barajı'nın ve Deveboynu'nun yanı sıra Artabel köyünden şehrimize su almayı planlıyoruz. Deveboynu'nda alınacak su, şehrin en az 50 yıllık ihtiyacını karşılayacaktır. Bir yıllık planlamamızın ardından artık vakit, çalışma vaktidir. Onlar konuşacak, biz yapacağız. Buradaki suyun şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x