Gümüşhane'de halk huzursuz!
banner40

banner39

Gümüşhane'de halk huzursuz!

05 Haziran 2014 Perşembe 10:21

Gümüşhane'de bazı işletmelerin ve iş adamlarının polis tarafından takibe alınması şehirde huzursuzluğa neden oldu.

Gümüşhane'de halk huzursuz!
Gümüşhane, esnafın son günlerde şehrin çeşitli yerlerinde tespit edilen araçların işyerlerini takip ettiği söylentisiyle çalkalanıyor.

İddialara göre; Gümüşhane Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü personelinden oluşan özel bir ekip şehirde faaliyet gösteren bazı dershane, özel yurt, muhasebe büroları ve işadamlarını takibe aldı. Endişe ise; fiziki takibin ardından fişlenme.
Haklarında herhangi bir soruşturma olmamasına rağmen, ilgili şubenin araçları ve personeli ile takip edildiklerini fark eden esnafların bu iddialarını ispat etmek için, takip eden araç ve personelin fotoğraflarını çekmeye başladıkları gelen bilgiler arasında.

YETKİ ALANININ DIŞINDA

Başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere her türlü sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçları, bilişim suçları, silah mühimmat, tarihi eser, nükleer madde ile uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddelerin kaçakçılığı görevini üstlenen ve kısaca KOM olarak adlandırılan şubenin tamamen ilgi ve yetki alanı dışına çalışmalar yürüttüğünü iddia eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamı "Son günlerde Gümüşhane'de hiç istemediğimiz olaylar oluyor.

Tamamen yasa ve yönetmelikler çerçevesinde faaliyet gösteren esnafımız, sanayicimiz, eğitimcimiz takip edilmektedir. İlk duyduğumda ben de inanmamıştım. Arkadaşım, beni işyerine çağırdı. Aracı ve şahısları gösterdi. Ben de avukatımıza haber verdim. Avukatımızı gören araçtakiler hemen işyerini izledikleri yerden kaçarak ayrıldılar." dedi.

Polis memuru Bülent Akyar ve Gümüşhane KOM Şube müdürlüğüne ait 29 AC 569 plakalı Emniyet aracı ile son zamanlarda dershane yakınlarında takip yaparken görülüyor.

GÜMÜŞHANE'DE EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR

Bu arada polisle ilgili bu iddialar şehirde huzursuzluğa neden olurken, Gümüşhane'nin ekonomisi ile ilgili durağanlığın olduğu ve kapatılan altın madeninin durumu daha da kötüye götürdüğü belirtiliyor. Maden-İş Temsilcisi Savaş Okçu, "ülke genelinde işsizliğin hangi safhada olduğunu bildiklerini, Gümüşhane gibi arazi, sanayi, sosyal faaliyetin olmadığı bir yerde Koza'nın değerinin bilinmesi gerektiğini" söyledi. "İşçinin maaşını ya da emeğini hakkıyla vermeyen firmalar varken, mükemmel bir hizmet veren Koza Altın Madeni'nin maden arama izninin verilmesini ve çocuklarının geleceğiyle oynanmamasını istediklerini" vurguladı.

ÇALIŞANLAR ÜZGÜN

Koza Altın'da çalışan işçilerden Gökay Demir, "çok büyük istihdam sağlayan şirketin çalışmasının sebepsiz durdurulmasına kimsenin sesinin çıkmadığını" söyledi. "Çalıştırdığı işçinin maaşını zamanından önce ödeyen bir firmanın faaliyetinin durdurulmasının Gümüşhane'ye zarar vereceğini" kaydeden Demir, "Bir firmanın ruhsatını sebepsiz vermiyorum demek, çocukçadır, küstüm oynamıyorum demektir. Biz işletmeye gelen müfettişleri gördük. Hiçbir noksan bulamadılar. Bir şey söyleyemeyince iznimizi vermiyorlar. Tarım, hayvancılık ya da başka bir iş sahasının olmadığı Gümüşhane'de Koza kapanırsa Ne olacak bu insanların hali." diyerek sitemini dile getirdi.

POLİS MÜDÜRÜ, ALTIN MADENİNİ DENETLİYOR!

Bir başka esnaf ise; "Gümüşhane'nin ekonomisine büyük destek sağlayan ve çalışma şartları güvenliği , sosyal güvenliği gibi bir çok konuda örnek bir işletme olan, Gümüşhane halkı arasında dürüst ve güvenilirliğiyle bilinen bir Altın Madeni İşletmesi ile ilgili KOM'un yetkisinde olmamasına rağmen bazı polis müdürlerinin; "bu madenin ruhsatının olmadığı, burada yapılan işlerin yasal olmadığı, işlem yapacağım, kapattıracağım" dediğini bir polis memuru arkadaş ifade etmiştir. Halbuki, bu maden işletmesinin maden çıkarma ruhsatı vardı.
Gümüşhane üzerinde oynanan bu basit ve kirli oyunun bitmesini istiyoruz. Gümüşhane küçük bir şehir. Ekonomisi belli başlı birkaç değer üzerinde yürüyor. KOM esnafın bu faaliyetlerinden ne bulmayı umuyor bilmiyoruz. Çalışmak isteyen insanlar için çok iş var. Böyle kirli işler çevirmesinler. İnsanları korkutmasınlar, yatırım yapmayı düşünenler, Bayburt ve Erzincan'ı alternatif görüyorlar." dedi.

haberler.com
banner5

Yorum Gönder

@name x