Gümüşhane 5 çift tüp tünelle geçilecek
banner40

banner39

Gümüşhane 5 çift tüp tünelle geçilecek

25 Temmuz 2014 Cuma 12:47

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Gümüşhane’de 2013 yılı sonuna kadar bölünmüş yol çalışmalarında 800 milyon lira harcama yaptıklarını belirterek, “İhalesi yapılan ve çalışması başlayan Gümüşhane Şehir Geçişi’nin 10 bin 800 metrelik uzunluğunun 7 bin 900 metresi 5 adet çift tüp tünelle geçilecek” dedi.

Gümüşhane 5 çift tüp tünelle geçilecek
Bayramçavuş, Gümüşhane-Trabzon karayolunun Köstere-Gümüşhane arasındaki bölünmüş yol çalışmasının toplam uzunluğunun 42 kilometre olduğunu belirtti.
Bunun 11,2 kilometresinin Gümüşhane Çevre Yolu, 30,8 kilometresinin ise Köstere-Gümüşhane arasını içerdiğini ifade eden Bayramçavuş, "Yoğun şekilde devam eden çalışmalarımız yüzde 80 düzeyine gelmiş bulunmakta" dedi.

Gümüşhane'de geçen yıl sonuna kadar bölünmüş yol çalışmasına 800 milyon lira harcadıklarını dile getiren Bayramçavuş, şöyle devam etti:

"Bu yıl, sene başı ödeneğimiz 14 milyon lira ile çalışmaları sürdürdük. Şu ana kadar 102 milyon lira harcamamız oldu. Çalışmalarımızda bazı kamulaştırma sorunları ile de karşılaşıyoruz. Mescitli köyü Mağara tünelleri çıkışındaki mezarlık kamulaştırması uzun sürdü. Kamulaştırma için İçişleri Bakanlığından izin alınması gerekiyordu. Aynı bölgede bulunan ve mahkemeye intikal etmiş evler için son duruşma ağustos ayında yapılacak, böylece o da tamamlanmış olacak.”

"6 aynada çalışmaya başladık"

Gümüşhane Çevre Yolu geçişi ihalesinin geçen yıl 500 milyon lira bedelle yapıldığını ve yüklenici firmanın çalışmalara başladığını vurgulayan Bayramçavuş, şunları kaydetti:

"Gümüşhane şehir geçişi yolu toplam 11,2 kilometredir. Gümüşhane şehir geçişinin ihalesi yapılan ve çalışmaları başlayan 10 bin 800 metrelik bölümünün 7 bin 900 metresi 5 adet çift tüp tünelle geçilecek. Bunlardan kamulaştırmada vatandaşlarla anlaşabildiğimiz 6 aynada (tünelin açıldığı kesit) çalışmaya başladık. 20 aynamız var. 5 tünelimizden birincisinin uzunluğu bin 700, ikincisi 900, imam hatip lisesinin arkasındaki tünelimiz 600, onu takip eden tünelimiz 2 bin 200 ve en son Gümüşhane Üniversitesi arkasındaki tünelimizin uzunluğu da 2 bin 500 metre olmak üzere çift tüp 10 tünelimiz vardır. Bu 20 aynaya girebilecek güçteyiz.  Bu 7 bin 900 metrelik tüneli önümüzdeki sene sonunda bitirip yolu bağlayacak güçteyiz ancak 6 aynaya girebildik. Kamulaştırmanın bir kısmını henüz tekamül ettik, bir kısmı devam ediyor. Kamulaştırmanın akabinde çalışmalara başlayacağız. Güzel bir çalışma performansımız var, hızlı şekilde devam ediyor."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x