Grizu faciasının 31. yıl dönümü
banner40

banner39

Grizu faciasının 31. yıl dönümü

07 Mart 2014 Cuma 11:43

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde 7 Mart 1983'teki grizu faciasında hayatını kaybeden 103 maden işçisi için anma töreni düzenlendi

Grizu faciasının 31. yıl dönümü
Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde 7 Mart 1983'te meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 103 maden işçisi için anma töreni düzenlendi. 
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, törende yaptığı konuşmada, madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

Havzada kömür üretimi süresince 5 bin civarında madencinin hayatını kaybettiğini anlatan Alabaş, "Grizu facialarını bir daha yaşamak istemiyoruz. Son yıllarda TTK'nın işçi açıklarının giderilmeyerek taşerona iş verilmesi nedeniyle ölümlü iş kazaları yaşadık. Biz 17 Mayıs 2010 ve 7 Ocak 2013 tarihindeki facialarından ders alınmasını ve kurumun ihtiyacı olan işçi açıklarının giderilerek taşeron uygulamasından vazgeçilmesini istiyoruz" diye konuştu.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Safa Topuz,  madencilik sektörünün tehlikeli ve riskli bir iş kolu olduğunu dile getirerek, "Ne kadar tedbir alınırsa alınsın, ne kadar kaliteli malzemeler ve makine teçhizatı kullanırsa kullanılsın işin doğasında risk ve tehlike var. Elimizden geldiği kadar kurallara uymamız, tedbirleri harfiyen yerine getirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da grizu faciasında 17 yaşında olduğunu belirterek, bir daha böyle acı olayların yaşanmaması dileğinde bulundu. 

Konuşmaların ardından faciada hayatını kaybeden 103 maden işçisi için dua edildi, gül suyu ve mevlit şekeri dağıtıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x