Giresun’daki sel
banner40

banner39

Giresun’daki sel

30 Eylül 2016 Cuma 09:15

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, aşırı yağışın ilçede oluşturduğu hasarın en az 50 milyon lira olduğunu bildirdi. Geçen hafta ilçede yaşanan aşırı yağışın ardından hasar tespit çalışması sürüyor.

Giresun’daki sel
  Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, aşırı yağışın ilçede oluşturduğu hasarın en az 50 milyon lira olduğunu bildirdi.
Somuncuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta ilçede yaşanan aşırı yağışın yol açtığı hasarların izlerini silmek için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

İlçede çalışma sistemlerini rayına oturttuklarını ifade eden Somuncuoğlu, "Aşırı yağışların ilçemizde yol açtığı hasarların tespit çalışmaları devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarında yağışın ilçede oluşturduğu hasar en az 50 milyon lira." dedi.

Afetle mücadele kapsamında çalışma sistemlerinin rayına oturtulduğunu vurgulayan Somuncuoğlu, "Bundan sonraki süreç artık kolay ilerliyor. Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik ve çalışmalarımız bu kapsamda sürüyor. Sel nedeniyle zarar gören şehir şebeke hattımızı yeniledik. 3 gün boyunca susuz kalan ilçemize tekrar su vermeye başladık." diye konuştu.

Somuncuoğlu, günlük hayatın ve yaşamın tekrar normale dönmesi için bütün gayretleri gösterdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"DSİ kapanan ve daralan dere yataklarını ilk günden itibaren yeni bir sel afetine karşı korumaya alıyor. Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli'nin talimatları, Giresun milletvekillerimiz Cemal Öztürk, Sabri Öztürk ve Giresun Valisi Hasan Karahan’ın destekleriyle DSİ ve karayolları ekiplerinin bölgemizdeki çalışmaları devam ediyor. Sel mağdurlarının zarar, ziyan tespitleri yapılarak devletimiz tarafından gerekli destekler sağlanacaktır. AFAD ekipleri tarafından tespit çalışmalarımız sürüyor. Kısa sürede seri olarak günlük hayatın ve yaşamın tekrar normale dönmesi için uğraşıyoruz."


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x