GİRESUN BELEDİYESİ ETNOSPOR FESTİVALİNDE
banner40

banner39

GİRESUN BELEDİYESİ ETNOSPOR FESTİVALİNDE

07 Ekim 2019 Pazartesi 15:24

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali, 3-6 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi.

GİRESUN BELEDİYESİ ETNOSPOR FESTİVALİNDE

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen festivale, Giresun Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Topluluğu da katıldı. Bir milyon ziyaretçiyi ağırlayan festival, azim, kararlılık ve mücadelenin vurgulandığı “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” sloganıyla yapıldı.

Festivale geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk ve pato olmak üzere 12 geleneksel spor dalında bine yakın sporcu katıldı.

Festivalde çocuklar için de özel etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda yarışmaları izleyen katılımcılar, ok atma, at binme, aşık ve mangala oyunu gibi birçok spor ve oyunu ücretsiz olarak profesyonellerin gözetiminde deneme imkanı buldu.

Yöremizin gelenek, görenek ve kültürünü festivale yansıtmak için şehrimizi temsil etmek amacıyla festivale katılan Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Topluluğu sergilemiş oldukları halk oyunu gösterileri ile katılımcılardan büyük beğeni topladı. Davul, zurna ve kemençe eşliğinde yöremize ait bir birinden güzel oyunları oynayan gençler, festivale katılanları kendilerine hayran bıraktı.

Festival alanına kurulan Giresun Belediyesi Yörük çadırını çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Gelen ziyaretçilere çadır içerisinde Giresun Kalite Fındık ikram edilirken Giresun tanıtım kitapçığı ve broşürler de dağıtıldı. Ayrıca çadır içerisinde yöremizi temsili çeşitli materyaller bulunurken, Giresun fotoğraflarından oluşan küçük birde fotoğraf sergisi yer aldı.

Festivale katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun selamları iletilerek içerisinde fındık ve çeşitli fındık ürünlerinin bulunduğu çanta hediye edildi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, Başkan Şenlikoğlu’na göndermiş olduğu anlamlı hediyeden dolayı teşekkür edip, Giresun’a selamlarını gönderdi.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 13 1
GİRESUN 
BELEDİYESİ

Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x