Gerektiğinde savaşa hazır olmalıyız
banner40

banner39

Gerektiğinde savaşa hazır olmalıyız

13 Mayıs 2014 Salı 09:49

Cumhurbaşkanı Gül, savaşlardan kaçınmanın en büyük arzu olduğunu belirterek “Ama barışı sağlayabilmek için de eğer şart olursa savaşa hazır olduğumuzu göstermek zorundayız” dedi

Gerektiğinde savaşa hazır olmalıyız
Türk Hava Kuvvetleri, dün envanterine katılan A400M Atlas nakliye uçağı ile stratejik ölçüde ulaştırma yeteneğine sahip oldu.

Zırhlı araç, Fırtına Obüsü, küçük uçak ve avcı ATAK helikopterlerini taşıma, gerektiğinde uçan hastaneye dönüştürülme imkânına sahip nakliye uçağı, 9 bin kilometrenin üzerindeki mesafelere uçabiliyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İhtiyaç olduğunda bundan sonraki savaşlara, savaşlardan kaçınmak en büyük arzumuzdur ama barışı sağlayabilmek için de, barış ve huzur içerisinde yaşayabilmek için de eğer şart olursa, ona hazır olduğumuzu da gösterebilmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Törene Gül’ün yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile eski komutanlar ve bazı ülkelerin büyükelçileri ile askeri ataşeleri katıldı.

Daha önce törene katılacağı belirtilen Başbakan Erdoğan ise törene katılmadı.
banner5

Yorum Gönder

@name x