“Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi“ yüz güldürüyor
banner40

banner39

“Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi“ yüz güldürüyor

23 Kasım 2017 Perşembe 17:36

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında Ordu'da 448 genç çiftçiye 13,5 milyon lira destek sağlandı.

“Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi“ yüz güldürüyor
 Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi kapsamında Ordu'da 448 genç çiftçiye 13,5 milyon lira destek sağlandı. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılında uygulanmaya başlanan "Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi" 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilerin umudu oldu. 

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje işsiz gençlerin de yüzünü güldürdü. 

Vali Seddar Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kişi başına 30 bin lira destek sağlandığını söyledi.

Yavuz, 2016 yılında Ordu'da 216 genç çiftçiye yaklaşık 6,5 milyon lira değerinde hibe desteği sağlandığına işaret ederek, "2017 yılı içerisinde ise büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 134, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 59, arı yetiştiriciliğinde 9, kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde 7, bitkisel üretim yetiştiricilik alanlarında 23 olmak üzere toplam 232 genç çiftçimize yaklaşık 7 milyon lira değerinde destek sağlandı." dedi. 

Ordu'da iki yıl içerisinde 448 genç çiftçiye 13,5 lira destek sağlandığını ifade eden Vali Yavuz, proje kapsamında birçok çiftçiye hayvanlarının teslim edildiğini, bazılarına da en kısa sürede teslim edileceğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz da projenin amacına uygun şekilde devam ettiğini söyledi.

Projenin, Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Bu proje büyükşehirlerin varoşlarında bin bir güçlükle yaşantılarını devam ettiren gençlerimizin yüzünü güldürdü. Projeyle gençlerin doğup büyüdüğü topraklarına geri dönmek suretiyle tarımsal üretime katkı sağladıkları görülmektedir." diye konuştu. 

Yılmaz, projenin tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması ve ürün çeşitlendirme çalışmalarına da önemli katkı sağladığını söyledi.

Projenin gelecek yıllarda da süreceğini ifade eden Yılmaz, gençlerin köylerine dönmeleri noktasında ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x