Fotoğraf tutkunu fırıncıya uluslararası ödül
banner40

banner39

Fotoğraf tutkunu fırıncıya uluslararası ödül

29 Ocak 2014 Çarşamba 13:28

Gümüşhane'de, gönül verdiği fotoğrafçılığa daha çok zaman ayırabilmek için mesleği olan fırıncılığa ara veren Mustafa Zengin, katıldığı ilk uluslarararası yarışmada derece elde ederek ödüllerine yenisini ekledi

Fotoğraf tutkunu fırıncıya uluslararası ödül
Gümüşhane'de, gönül verdiği fotoğrafçılığa daha çok zaman ayırabilmek için mesleği olan fırıncılığa ara veren Mustafa Zengin, katıldığı ilk uluslararası yarışmada derece elde ederek ödüllerine yenisini ekledi.
İlk fotoğraf makinesini yayla çiçekleri satarak alan Zengin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ''Tarım ve İnsan'' konulu ulusal fotoğraf yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nin düzenlediği yarışmada ise Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Katıldığı "Çocuk" konulu bir fotoğraf yarışmasında eseri sergilenmeye layık görülen Zengin, son olarak Konya Valiliğinin "7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması"na katıldı. İki kategoride düzenlenen yarışmaya "dünya inançları" kategorisinde eser gönderen Zengin, bu yarışmada gümüş madalya almaya hak kazandı.

Mustafa Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılından itibaren fotoğraf çekmeye başladığını, bu konuda hiçbir eğitim almadığını, fotoğraf kitapları ve paylaşım sitelerinde çekilen fotoğraflara bakarak, fotoğrafla ilgili yayınları okuyarak kendisini geliştirdiğini söyledi.

Severek yaptığı fırıncılığa fotoğrafa daha çok zaman ayırabilmek için ara verdiğini dile getiren Zengin, "Fırından dolayı fotoğraf çekmeye pek zaman ayıramıyordum. Yaklaşık 2 ay önce fırıncılığa ara verdim. Bu tarihten sonra Konya Valiliğinin düzenlediği 7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda dünya inançları kategorisinde gümüş madalya kazandım" dedi.

İlk kez katıldığı uluslararası bir yarışmada başarılı olduğunu ifade eden Zengin, "Çok mutluyum. Fotoğrafçılık mesleğindeki hedefim Gümüşhane'deki yaşam tarzını ulusal ve uluslararası alana taşımaktı. Bunu da başardığıma inanıyorum. Fotoğrafçılığa devam edeceğim. Hatta bundan sonra bu mesleğe daha çok zaman ayıracağım. Ekmeklerimin lezzeti kadar fotoğraflarımın da güzel olduğunu söylüyorlar. Fırıncılığa da devam edeceğim. Her iki alanda beğeniliyor olmak çok güzel bir duygu" diye konuştu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x