FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar:
banner40

banner39

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar:

10 Şubat 2016 Çarşamba 09:33

- "Fındıkta müdahale alımı noktasında devletin ilgili kurumlarıyla görüşmeye hazırız"

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar:
 Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındıkta müdahale alımı noktasında devletin ilgili kurumlarıyla görüşmeye hazır olduklarını söyledi.
Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 liraya kadar düşen fındık fiyatının özellikle üretici ve tüccar kesiminde ciddi rahatsızlığa neden olduğunu belirterek, "Bu noktada FİSKOBİRLİK olarak müdahale alımına hazırız. FİSKOBİRLİK'in bu süreçte desteklenmesiyle güçlü bir müdahale alımı yapabiliriz" dedi.

Bayraktar, daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) müdahale alımı yapmasının gündeme geldiğini ancak henüz atılan somut bir adım olmadığını ifade ederek, "Üreticiler bir çıkış yolu arıyor. Bunun yolu da devlet desteğiyle müdahale alımı yapılmasından geçiyor. Eğer kısa sürede bir müdahale alımı olursa serbest piyasada fiyatların yeniden yükseleceğine inanıyorum. FİSKOBİRLİK olarak biz buna hazırız" diye konuştu.

Fındığa mutlak sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Fındık tarım alanında ülkemize en çok döviz kazandıran ve en çok ihracat yapılan ürünlerin başında geliyor. Ülke olarak dünyada fındık üretiminin yüzde 70'ini gerçekleştiriyoruz. Böylesine önemli bir ürünün tartışılmasını çok yanlış buluyoruz. Fındık Türkiye'nin adeta altın yumurtlayan tavuğu. Bu ürünü ve üreticileri yaşatmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile kısa süre içerisinde görüşme yapmayı planladıklarını, yapacakları görüşmede müdahale alımının yanı sıra fındığın genel sorunlarını konuşacaklarını, bu konudaki taleplerini de dile getireceklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Şimdiden yapacağımız bu görüşmeden üretici adına hayırlı sonuçlar çıkmasını temenni ediyorum. Üretici evinde beklettiği ürünü bir an önce satmak istiyor ama fiyat istediği gibi olmadığından bekletmek zorunda kalıyor. Üreticiler bir an önce müjdeli haber bekliyor. İnşallah bu müjde en kısa zamanda gelir. Fındıkta müdahale alımı noktasında devletin ilgili kurumlarıyla görüşmeye hazırız. Yeter ki bize destek verilsin. Depolarımız ve altyapımız buna müsait."

Bayraktar, ziraat odalarının Trabzon'daki fiyat protestosunu desteklediğini de sözlerine ekledi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x