Fındık yetiştiriciliğinin kitabı çıktı
banner40

banner39

Fındık yetiştiriciliğinin kitabı çıktı

06 Şubat 2014 Perşembe 15:53

Giresun Ziraat Odası (GZO) tarafından fındık üreticilerine yönelik "Fındık Yetiştiriciliği" kitabı bastırılarak dağıtıma başlandı.

Fındık yetiştiriciliğinin kitabı çıktı
GZO Başkanı Musa Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık üretim ve ihracatının büyük kısmını elinde bulunduran Türkiye'de halen fındık tarımının babadan kalma usullerle yapıldığını söyledi.
Keskin, dünyada artık tarımın önemli bir sektör haline geldiğine işaret ederek, "Maalesef bizde bu durum tam tersi. Çiftçimiz halen babadan kalma yöntemlerle, tam anlamıyla bilmeden fındık üretimi yapıyor. Bu da hem kendilerinin hem de milli ekonominin ciddi kayıplara uğramasına yol açıyor" dedi.

Fındık üreticisinin bilinçli tarım yapması için seferberlik başlattıklarını vurgulayan Keskin, şunları kaydetti:

"Alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından fındık yetiştiriciliğine yönelik bir kitap hazırlattık. Bu kitaptan 10 bin adet bastırarak Giresun merkezde bulunan fındık üreticilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Kitap içerisinde fındık tarımıyla ilgili A'dan Z'ye ne gerekiyorsa yer almakta. Çiftçimiz için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Üreticimizin modern ve bilinçli fındık üretimini yapmasını istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x