Fındık tüccarları mağdur oldu
banner40

banner39

Fındık tüccarları mağdur oldu

27 Ağustos 2014 Çarşamba 17:51

Türkiye'nin önemli ihraç ürünlerinin başında gelen fındıkta az rekolte karşısında yüksek fiyat beklentisi içerisine giren üreticiler, ürünlerini pazara indirmek yerine saklamayı tercih edince tüccarların mağdur olduğu belirtildi.

Fındık tüccarları mağdur oldu
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı ve fındık manavı Evren Enginyurt,  fındık üreticilerinin bu yıl daha temkinli davrandığını söyledi.
Fındık alımına 11 Ağustos'ta başladıklarını ifade eden Enginyurt, "İlk gün kilogramını 10 liradan aldığımız 50 randıman fındık bugün 12 lira seviyelerine kadar yükseldi. Bütün fındık tüccarı arkadaşlarımız ortak karar alarak fiyat istikrarını birlikte sürdürmekte" dedi.

Fiyatların yükselmesine rağmen üreticinin kararlı olduğuna değinen Enginyurt, "En az 15 lira olmadan ürününü pazara indirmek istemiyor. Hatta bazı üreticilerimiz 20 lira beklentisi içerisine girmiş durumda. Hal böyle olunca fındık piyasasına mal inmiyor. Üretici, ihtiyacı kadar ürünü sattıktan sonra kalanını saklamayı tercih ediyor. Bu da tüccarı sıkıntıya sokmaya başladı. Tablo umduğumuzdan çok daha kötü" diye konuştu.

Günlük satın aldıkları fındık miktarının 200 kilogramı geçmediğini anlatan Enginyurt, "Üreticimiz 'bu yıl koz bizde, biz nasıl istersek öyle olur' diyor. Bu nedenle herkesin bu sezon işinin zor olacağını sanıyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun" ifadesini kullandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x