Fidan dikiminde kene önlemi
banner40

banner39

Fidan dikiminde kene önlemi

02 Mayıs 2014 Cuma 14:44

Tokat'ta jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen fidan dikim töreninde keneye karşı önlem alındı.

Fidan dikiminde kene önlemi
Organize Sanayi Bölgesi'ndeki hatıra ormanındaki törene katılan il protokolüyle vatandaşların paçalarına, jandarma ekiplerince keneden koruyan sprey püskürtüldü.
Törene katılan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, gazetecilere, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kenenin vücuda yapışmasından sonraki sürecin önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, "Usulüne uygun bir şekilde kenenin çıkartılması gerekiyor. Kendimiz usulüne uygun bir şekilde çıkarsak bile, sonradan ateş ve benzeri bulgular geliştiği takdirde hiç gecikmeden hastaneye başvurmak çok önemli. Özellikle yaşlılarda, geç başvurularda tanıdan sonraki takiplerde kayıplar söz konusu olabiliyor" diye konuştu.

Tarım alanlarında ve arazilerde tam tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Şahin, korkuyu yenip farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu belirtti.

- "Başvuru oldukça fazla"

Prof. Dr. Şahin, bu sene 3 hastanın KKKA hastalığından kaybedildiğini belirterek, "Başvuru oldukça fazla. Nisan ve ekim aylarında bu sayılar artıyor. Geçen sene 100 hastamızın yüzde 5'ini kaybettik. Kabul edilebilir ve alt sınırlarda bir rakam. Bence burada farkındalığı oluşturup bu bilinçle, korku oluşturmadan bu hastalığa yaklaşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün, keneyle mücadeleyle ilgili gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Fidan dikim törenine, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Cavlak, daire amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
banner5

Yorum Gönder

@name x