Facebook ve Youtube kapatılamaz!
banner40

banner39

Facebook ve Youtube kapatılamaz!

07 Mart 2014 Cuma 14:00

"Gerekirse Facebook'u, Youtube'u kapatırız" diyen Başbakan'a Gül, "Facebook, Youtube dünyada geçerli platformlar, kapanması söz konusu olamaz." dedi.

Facebook ve Youtube kapatılamaz!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cuma namazı sonrasında gündeme dair açıklamalar yaptı ve Başbakan Erdoğan'ın 'Gerekirse Youtube ve Facebook'u kapatırız' sözlerine cevap verdi. Gül Erdoğan'ın sözlerine ilişkin "Facebook, Youtube dünyada geçerli platformlar, kapanması söz konusu olamaz" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasından satır başları;

"KAPANMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Başbakan'ın Facebook ve Youtube'un kapatılabileceği yönündeki sözleri hatırlatılan Abdullah Gül, "Önce bilinmesini isterim ki Türkiye demokratik bir hukuk ülkesidir. Özgürlüklerin güçlenmesini arzu ederiz. Gerilemek söz konusu olmaz. Kimse de gerilemeyi özlemez zaten Türkiye'de. İnternet yasasını biliyorsunuz. Sıkıntılı durumlar vardı. Noksanlıkları düzelttiler. Facebook, Youtube dünyada geçerli platformlar, kapanması söz konusu olamaz. Biz her zaman özgürlüğün genişletilmesiyle ilgili gurur duyuyoruz." dedi.

İLKER BAŞBUĞ KARARI

Anayasa Mahkemesi (AYM) Ergenekon davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bireysel başvurusunu dün kabul etti ve çok önemli bir 'ihlal' kararı daha verdi. Gazeteciler Abdullah Gül'e AYM'nin Başbuğ kararını da sordu. Gül, "Sayın Başbuğ'un kararının oy birliğiyle alınmasını çok değerli bir karar olarak görüyorum." dedi.

BAKAN BOZDAĞ'IN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, dün Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkında verdiği kararın ardından "Bugün belki bu kanun gereği bazı tahliyeler de yapılabilir." sözleri hatırlatılan Gül, "Bunlarla ilgili bir şey diyemem. Bu hukukçuları ilgilendiren bir konu. Fikir beyan etmem doğru olmaz." dedi.

ERDOĞAN "FACEBOOK VE YOUTUBE'U KAPATIRIZ" DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gece ATV-A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlarken "Şu anda dinlenme riski olmadan konuşacak durumda değilim. Kriptolu telefonu bıraktım, artık normal telefondan konuşuyorum. 'Dinlerseniz dinleyin' diyorum. Adamı ipe götürür bu dinlemeler ya, öyle montaj var. Yani insanları eşlerinden ayırır, aileyi bozar. Bakın bu internet yasasına bu malum çevreler hemen isyan ettiler. Biz neyse yapabildiğimiz kadarıyla şu anda onu yaptık. Ki o alanda bile 30 Mart'tan sonra atacağımız başka adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var. Biz bu milleti Youtube'a, Facebook'a yedirmeyiz. Atılması gereken adım neyse biz bu adımı en kesin hatlarla atacağız. Kapatılmaları dahil." demişti.

haberler.com
banner5

Yorum Gönder

@name x