Eski Başkandan yeni başkana borç mirası
banner40

banner39

Eski Başkandan yeni başkana borç mirası

09 Nisan 2014 Çarşamba 09:54

Atakum İlçesi’nde CHP’li Metin Burma, İshak Taşçı geçmiş dönem borçlarına ilişkin sıkıntılar olduğunu ileri sürerek inceleme yaptıklarını söyledi.

Eski Başkandan yeni başkana borç mirası
30 Mart yerel seçimlerinde Samsun'un Atakum İlçesi  Belediye Başkanı seçilen AK Partili İshak Taşçı, görevi devraldığı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Metin Burma dönemine ait harcamaları incelediklerini ve  kendilerine kalan borç miktarını tespite çalıştıklarını söyledi. 
Taşçı; “Hali hazırda gelen faturalar var. İncelemelerimizi yapıyoruz. Ancak sıkıntılı bir tablo olduğu ortada. Çünkü çok ciddi bir borç olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle meclisimizde bir araştırma komisyonu kuracağız ve net olarak detaylarıyla geçmişi kontrol edeceğiz. Bu çalışmalar sonucunda yapacağımız tespitler doğrultusunda ve bu borcun oluşmasında herhangi bir usulsüzlük var ise yasal koğuşturma sürecini başlatarak prosedürü işleteceğiz.” Dedi.

Öte yandan Tekkeköy İlçesi’nde AK Partili Hasan Togar Belediye Başkanlığını devraldığı ve selefi Hayati Tekin’in katılmadığı törende Tekkeköy Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslenerek bir önceki dönemden Tekkeköy’e 23 Milyon TL borç kaldığını söylemişti.

İlkadım İlçesi Belediye Başkanlığı görevini devralan AK Partili Erdoğan Tok’da seçim öncesinde miting meydanlarında sıkça belediyenin borçlarını dile getirmiş. Göreve geldiklerinde bunların hesabını tek tek soracaklarını ifade etmişti.

Şimdilik Togar ve Tok cephesinden borçlar konusunda bir açıklama gelmiş değil. Tüm bu tartışmaların aksine Milliyetçi Hareket Partisi’nin Samsun’da tek kazanan adayı Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz yaptığı açıklamada kendinden önceki dönemlerden kendi dönemine yansıyan bir sıkıntılı durumun olmadığını ve çok ciddi bir borcun bulunmadığını ifade etti. Geçmiş dönem hesaplarını incelediklerini söyleyen Kılağuz, kalan az bir miktar borcun olduğunu ve bu borcun alt yapı hizmetlerinde harcanan paralardan kaynaklandığını söyledi. 



haberexen
banner5

Yorum Gönder

@name x