Eşinden miras "su değirmeni"
banner40

banner39

Eşinden miras "su değirmeni"

25 Nisan 2014 Cuma 14:12

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Hayriye Dalkılıç, eşinden kalan 70 yıllık su değirmeniyle geçimini sağlıyor

Eşinden miras "su değirmeni"
Çayır köyünde ikamet eden Hayriye Dalkılıç, 2003'te vefaat eden eşinden devraldığı 70 yıllık su değirmeniyle vatandaşların arpa, buğday ve mısır gibi tahıl ürünlerini öğüterek ailesinin geçimini bulunuyor.
Dalkılıç, 70 yıllık ekmek teknelerinin kendilerine eşinden kaldığını belirterek, değirmenin babadan oğula miras geçtiğini söyledi. 

Gelişen teknolojiye rağmen vatandaşları su değirmenine ilgi gösterdiğini ifade eden Dalkılıç, şöyle konuştu:

BENDEN SONRA GELİNİM DEVAM EDECEK

"Değirmen kayınpederimden eşime kaldı. Eşimin de yaşamını yitirmesinin ardından değirmeni 10 yıl önce tadilattan geçirdik. Tadilatın ardından 10 yıldır değirmeni kendi başıma çalıştırıyorum. Eşim ölmeden evvel bu mesleği bana da öğretmişti. Değirmenin çarklarını ben çeviriyorum. Vatandaşların arpasını, buğdayını ve mısırını ben öğütüyorum. Ben olmadığım zaman bu işi gelinim yapıyor. Ben öldükten sonra değirmenin işletmeciliğini gelinim devam ettirecek. Kayınpederimden eşime, eşimden bize kalan bu miras sayesinde geçimimizi sağlıyoruz."

Köylerinde 150 yıllık değirmenlerin bulunduğunu anlatan Dalkılıç, "Değirmenlerimizi çalıştırdığımız suyun kaynağı da turizme elverişli olduğundan yaz mevsiminde ziyaretçiler gelmekte. İşlevselliğini yitirmiş tarihi değirmenlerde hatıra fotoğrafı çekmekteler" diye konuştu. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x