Erdoğan: Cüneyt Çakır'la gurur duyuyorum
banner40

banner39

Erdoğan: Cüneyt Çakır'la gurur duyuyorum

10 Temmuz 2014 Perşembe 10:12

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin-Hollanda maçını yönetmesinden dolayı hakem Cüneyt Çakır'la gurur duyduğunu belirtti. Erdoğan'dan IŞİD'le ilgili de çarpıcı bir değerlendirme geldi...

Erdoğan: Cüneyt Çakır'la gurur duyuyorum
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendiği konuşmasında, "İkisi kafa kafaya verdiler. Başka kimsenin haberi yok. Şimdi aralarındaki sıkıntı büyük. Zaten güçleri olsaydı içlerinden birini çıkarırlardı. Siyasetle, halka hizmetle yakından uzaktan alakası olmayan bir isim tespit ettiler" dedi.
Tokat’ta düzenlediği miting sonrası helikopterle Erbaa ilçesine geçerek Şehir Stadyumu'nda düzenlenen iftar programına katılan Başbakan Erdoğan, vatandaşları selamladıktan sonra orucunu açtı. İftar sonrası vatandaşlara hitap eden Recep Tayyip Erdoğan, 2007 yılında Ak Parti’ye cumhurbaşkanı seçtirmemek için engeller çıkarıldığını, o dönem yerel seçimlerin ardından yapılan halk oylamasıyla cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlayan düzenlemeye milletin yüzde 69’luk bir destek verdiğini belirterek, "Şimdi acaba bu Kılıçdaroğlu ve Bahçeli hangi yüzle milletin huzuruna gelecekler? Hangi yüzle milletten adayları için oy isteyecekler? Hani siz, halkın cumhurbaşkanı seçmesini istemiyordunuz. Şimdi hangi yüzle geleceksiniz halka. Bu ikili, bir istişare neticesinde adaylarını belirlemedi. İkisi kafa kafaya verdiler, başka kimsenin haberi yok, adaylarını belirlediler. Şimdi aralarındaki sıkıntı büyük. Zaten öyle bir güçleri olsaydı, içlerinden birini çıkarırlardı. Siyasetle, halka hizmetle yakından uzaktan alakası olmayan bir isim tespit ettiler" dedi.
 
VİZYON BELGESİNİ AÇIKLAYACAĞIZ
 
Ramazan Bayramı'ndan sonra günde 2 mitingle Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını sürdüreceğini ve bu Cuma günü de Türkiye’nin geleceğine dair 'Vizyon Belgesi'ni kamuoyuna açıklayacağını ifade eden Erdoğan, "2023 hedeflerimizi, 2053 ve 2071’e dair tahayyülümüz bu belge ile daha da zenginleştiriyor, daha da somutlaştırıyoruz. Bizim arkamızda 12 yıllık bir somut icraat dönemi var. Biz, Türkiye’nin geleceğine dair hedeflerimizi ortaya koyarken, bunları 12 yıllık icraatlarımızın üzerine oturtuyoruz. Ziya Paşa’nın o meşhur sözünü hatırlıyorsunuz değil mi? ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.’ Bir başka söz daha var. ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Biz bunlarla anılacağız. İşimizle, yaptıklarımızla, başlattığımız, bitirdiğimiz, süren ve başlayacak olan projelerimizle eserlerimizle ortadayız. Türkiye’nin önündeki sorunları çözme konusunda başlattığımız çok önemli çalışmalar var. Çözüm Sürecini başarıya ulaştırmak, ülkemizi ve milletimizi sürekli yoran bu meseleyi hal yoluna koymak istiyoruz. Yani terörle mücadelede başarılı olma hedefimiz var. Ülkemiz için büyük bir tehlike olan, CHP ve MHP’yi de güdümüne alan paralel yapıyı tüm unsurlarıyla devletten temizlemek istiyoruz" diye konuştu.
 
MİLLİ TAKIMIMIZ OLMASA DA...
 
Bugüne kadar sözünü hep tuttuğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Yeni Türkiye inşallah yeni cumhurbaşkanıyla yeni cumhurbaşkanlığı anlayışıyla farklı yükselecektir. Sizlerin teveccühüyle inşallah seçilmem halinde milletten yana, milletin tarafından, Tokatlıların, Erbaalıların safında bir cumhurbaşkanı olacağım. Bugüne kadar milletime verdiğim her sözümü tuttum. Bu sözümü de inşallah tutacağım."
Arjantin-Hollanda maçını yönetmesinden dolayı hakem Cüneyt Çakır'la gurur duyduklarını da belirten Erdoğan, "Milli takımımız olmasa da hakemlerimizle Dünya Kupası'nda temsil ediliyoruz. Buradan kendisini tebrik ediyorum" dedi.
 
IŞİD DENİLEN ÖRGÜT EĞER İNANIYORSA
 
IŞİD'in Musul'da kaçırdığı Türk rehinelerle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Irak'ta şu anda başkonsolosluğumuzdan rehin olarak alınmış olan kardeşlerimizin durumunu bizler de takip ediyoruz. Temennim odur ki bu mübarek Ramazan ayında, bu IŞİD denilen örgüt, artık eğer gerçekten inanıyorlarsa artık bu kardeşlerimizi ülkelerine iade etmeleri gerekir. Bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
banner5

Yorum Gönder

@name x