Engelliler Haftası
banner40

banner39

Engelliler Haftası

10 Mayıs 2018 Perşembe 13:51

Engelliler Haftası dolayısıyla Karabük'te tören düzenlendi.

Engelliler Haftası
 Engelliler Haftası dolayısıyla Karabük'te tören düzenlendi.

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Engelliler Haftası'nın engellilerin sorunlarını, hak mücadelesinin yürüyüşünü sağlayan bir hafta olduğunu söyledi.

İnsan hakları açısından engellilerin sorunlarının ayrımcı düzenleme ve uygulamalardan kaynaklandığını ifade eden Yılmaz, "Engelliler açısından nihai amacı kamusal yaşamın her alanında tam ve bağımsız kişiler olarak katılımının sağlanmasıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca engelli kesimlerini ve yakınlarını ilgilendirdiği gibi görünse de toplumun tüm kesimini yakından ilgilendirmektedir. Son zamanlarda devletimiz sosyal devlet anlayışında çıkarılan kanunlarla pozitif ayrımcılığın sağlanması ve engellilerin sorunları için ciddi adımlar atılarak kanunlar çıkartılmıştır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından çocukların işaret diliyle söyledikleri İstiklal Marşı büyük beğeni toplarken, küçük çocuklar asker kıyafetleriyle gösteri yaptı.

Tören empati yürüyüşüyle sona erdi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x