En kapsamlı reform ajandası Türkiye’nin
banner40

banner39

En kapsamlı reform ajandası Türkiye’nin

24 Ocak 2015 Cumartesi 12:16

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin G20 ülkeleri arasında en kapsamlı reform ajandasını açıkladığını bildirdi.

En kapsamlı reform ajandası Türkiye’nin
Davos'ta Dünya Ekonomi Forumu (WEF) kapsamında “Yatımcılar için Neden Türkiye? Neden Borsa İstanbul?" başlıklı toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yapan Babacan,  Türkiye’nin son yıllarda büyük bir politik, ekonomik dönüşüm yaşadığını kaydetti.
Türkiye’nin geçen yıllardaki ekonomik performansını değerlendiren Babacan, “Geçen seneki sonuç oldukça iyiydi. Geçen sene bazı yerel sorunlarımız, stratejik meselelerimiz olmasına karşın Türkiye ekonomisi büyümeye devam etti. Bu bence son derece önemli. Geleceğe baktığımızda ise yapısal reform programımız, 25 dönüşüm alanını belirledik.  Bu anlamda her birinin tamamlanması için tarihleri saptanmış toplam 1.350 eylem maddesini de belirledik” diye konuştu.

Türkiye’nin son yıllarda demokrasi, insan hakları ve hukuk alanında önemli gelişmeler katettiğini ve daha fazlasının yapılması gerektiğini vurgulayan Ali Babacan, "Makro ekonomik reformlara baktığımızda yapmamız gerekenlerle ilgili bir listemiz var“ dedi.

Babacan, şöyle dedi:

“G20 içinde 2018’e kadar en kapsamlı reform ajandasını açıklayan ülke olduğumuzu düşünüyorum. Her üç ayda bir Başbakanımız ne kadar iyi bir performans sergilediğimizin gözden geçirilmesi konusunda kararlı. Bir anlamda son derece şeffaf ve hesap verebilir şekilde ülkenin yapısal reformları konusunda ne yapacak olduğumuzu vatandaşlarımıza ve piyasaya açıklıyoruz.”

Türkiye’nin üyelik sürecinde AB kriterlerine bağlı olduğunu, Uluslararası Para Fonu (IMF ) ve Dünya Bankası ile yakın çalıştığını belirten Babacan, IMF ile Türkiye’nin ilişkisinin  de artık Türkiye’nin finansman sağladığı bir yapıya dönüştüğünün altını çizdi.

Babacan, İstanbul’un Frankfurt ve Mumbai arasında gelişen bir finans merkezi olacağına inandığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ana konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan da konuşma yaptı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x