Emitt’in dostluk ödülü Trabzon’un
banner40

banner39

Emitt’in dostluk ödülü Trabzon’un

28 Ocak 2015 Çarşamba 15:04

Emitt 2015 Turizm fuarında, 2014 yılında turist memnuniyetinde en hoşnut kalınan iller arasında yer alan Trabzon’a dostluk ödülü verildi. Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız dostluk ödülünü alırken “Bu onur, Trabzon turizminin gizli kahramanlarınındır” dedi.

Emitt’in dostluk ödülü Trabzon’un
22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında TÜYAP’ta 19. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 71 ülke ve 4.500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla gerçekleşti. Trabzon’un da bütün dinamikleri ile katıldığı fuar sonunda, 2014 yılı içinde, iç ve dış turizm hareketliliğinde illerde konaklayan turistleri kapsayan anket çalışmasında, Trabzon turisti yaklaşımı ve sahiplenmedeki halk davranışı ile dostluk ödülü ile onurlandırıldı.

Trabzon’a verilen dostlu ödülünde, turist memnuniyeti önemli rol oynuyor. Kültür ve Turizm il Müdürü İsmail Kansız, Dostluk ödülünü Trabzon’un turizm sektöründeki isimsiz ama gerçek kahramanlarına armağan ettiğini söyledi.

Emitt’in turizim hareketliliği açısından illere ve kurumlara müthiş bir PİAR fırsatı tanıdığı gereği var. Dostluk ödülü alan illerde yapılan anket çalışmalarına 2014 yılında Arap turistler de  katıldı. Özellikle Arap turistlerin Trabzon’da her türlü yaşam özelliklerini ve geleneklerini yaşamaları açısından son derece rahat olduklarına dair izlenimleri, ödülün alınmasında önemli kriter oldu. Emitt’e verilen dostluk ödülünde, özellikle sokaktaki Trabzonluların turistlere yaklaşım tarzlarının da bir ölçü olduğu ifade edildi.

Kültür ve Turizm il Müdürü İsmail Kansız, dostluk ödülünün Trabzon’un dünya çapında tanınmasında önemli bir faktör olacağını söylerken, özellikle yabancı tur operatörlerinin bu ödülü alan illere karşı ilgi ve alakalarının daha üst düzeyde olduğunu da belirtti.


Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x