Elçilik Çalışanlarına 1 Ay İzin Müjdesi
banner40

banner39

Elçilik Çalışanlarına 1 Ay İzin Müjdesi

21 Eylül 2014 Pazar 13:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 101 gün sonra IŞİD'in elinden kurtarılan 46 konsolosluk çalışanını Köşk'te kabul etti. Erdoğan, konsolosluk çalışanlarına 1 ay izin müjdesi verdi.

Elçilik Çalışanlarına 1 Ay İzin Müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD tarafından Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk personeli ve ailelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Köşk'te elçilik çalışanlarına seslenen Erdoğan yasal olarak 1 ay izin müjdesi verdi. Erdoğan, "Gerçi 3 aylık ayrılığa 1 ay izin yetmez ama 1 ay 1 aydır." dedi.
ÖNCE DAVUTOĞLU'NU, SONRA ELÇİLİK ÇALIŞANLARINI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce Başbakan Davutoğlu'nu sonra da kurtarılan vatandaşları kabul etti. Erdoğan operasyon için yetkililere teşekkür etti. Bu operasyonun Türkiye'nin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, bazı kesimleri de eleştirdi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Rabbime hamdolsun bayram denilecek bir sonla bu iş noktalanmış oldu. Bu ayrı bir mutluluktu. Özellikle bu bir özgürlüğe, hürriyete kavuşmaydı" dedi.

"TARİHE MAL OLACAK BİR İMTİHAN SÜRECİNDEN GEÇTİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik ve bu imtihan başarıyla neticelendi. Umudumuzu hiç bir zaman yitirmedik, bu umudu koruduk. Bunu koruduğumuz için de başarısız olmayı aklımızın ucundan dahi geçirmedik"

"KONUŞAMAYACAKLARIMIZ DA VAR, BAKKAL İŞLETMİYORUZ"

"Konuştuklarımız, konuşacaklarımız bir de konuşamayacaklarımız var" diyen Erdoğan, "Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Buradaki bu hassasiyetleri korumak durumundasınız. Korumadığınız zaman bunun farklı faturaları gelir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Sizlerin can güvenliğini düşünmek asli görevimizdi. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını muhafaza etmek bizim için çok çok önemliydi. Bazı koalisyon taleplerine, tekliflerine o anda hemen 'Ne demek tabii biz de varız' denilebilirdi. Dünyanın devleri bir arada. Ama biz hemen bu işe 'evet' diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var" dedi.

"KÜRDÜNÜ, EZİDİSİNİ BAĞRIMIZA BASTIK KUCAKLIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ecdadımızdan aldığımız o ahlak anlayışını, o medeniyet anlayışını, o oluşan kültürümüzü, bugün yaşamak, gelecekte de yaşatmak durumundayız. Şu anda yaptığımız da budur. Bakın ayrımcılığımız var mı? Yok. Arabı da geliyor, Kürdü de geliyor, Ezidisi de geliyor. Ne mezhep ayrımı, ne etnik unsur ayrımı. Hepsini biz şu anda bağrımıza bastık ve kucaklıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, "İçeride ve dışarıda bazı siyasetçiler ve bazı medya kuruluşları, bilerek ya da durumun nezaketini bilmeden oldukça sorumsuz tavırlar sergilediler. Bu oyuna gelmedik. Personelimizin can güvenliğini düşünüp sükutu tercih ederken, konuşmak yerine iş yapmanın mücadelesini verirken durumun hassasiyetinden maalesef rant sağlama gayreti içinde olanlar da bu arada oldu. Onlar söyledikleri sözlerin, attıkları manşetlerin, yaptıkları yorumların personelimizin canına mal olabileceğini düşünmezken biz sabırlı davrandık" dedi.

ÇALIŞANLARA 1 AY İZİN MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm ailelere gösterdikleri bu vakur, sabırlı duruşları sebebiyle şahsım ve milletim adına şükranlarımı bildiriyorum. Tabii çok ayrı kaldınız. Diyorum ki bu ara şöyle 1 ay bir izin. Yasal olarak 1 ay izinli sayalım ve 1 ay izin kullanmak suretiyle sizler şöyle ailece bir arada olun." dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x