Ekmeğini taştan çıkarıyor
banner40

banner39

Ekmeğini taştan çıkarıyor

26 Nisan 2014 Cumartesi 15:25

Samsun’da 4 çocuk annesi bir kadın, kaldırım ustalığı yaparak evini geçindirmeye çalışıyor.Samsun’da 28 yaşında ve eşinden boşanmış olan Yasemin Gökçe, 4 çocuğuna bakmak için kaldırımlara engelli parkuru döşeme işinde çalışıyor....

Ekmeğini taştan çıkarıyor
Samsun’da 4 çocuk annesi bir kadın, kaldırım ustalığı yaparak evini geçindirmeye çalışıyor.

Samsun’da 28 yaşında ve eşinden boşanmış olan Yasemin Gökçe, 4 çocuğuna bakmak için kaldırımlara engelli parkuru döşeme işinde çalışıyor. Harç karıştıran, el arabasıyla kum taşıyan, taşları tek tek dizerek ekmeğini alın teriyle taştan çıkaran Yasemin Gökçe, işindeki performansıyla görenleri hem şaşırtıyor hem de takdirini kazanıyor.

Uzun süre iş aradığını ancak bulamadığını belirten 28 yaşındaki Yasemin Gökçe, 4 aydır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın taşeron işlerini yürüten bir firmada çalıştığını söyledi. İş bulamadığı için kaldırım ustalığı yaptığını söyleyen Yasemin Gökçe, “Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ait körler ve engelliler için yürüme bandı işi yapıyoruz. Engelliler ellerindeki değneklerle kimseye muhtaç olmadan yürüyebilecekler” dedi.

İşsiz kaldığını, İŞKUR’a gidip geldiğini ama bir netice alamadığını, 4 aydır ekmeğini taştan çıkarttığını ve kendisinin bu işleri erkeklerden daha iyi yaptığını söyleyenler olduğunu belirten Yasemin Gökçe, “Kaldırım çalışmaları yapıyorlardı. Ben de gördüm, ‘eleman arıyorlar mı’ diye sordum. Onlar da ‘patrona sor’ dediler. Gittim ve sordum. Patron da ‘başla’ dedi. Başladım ve 4 aydır bu işi yapıyorum. Benim erkeklerden daha iyi çalıştığımı söylüyorlar. Bütün esnaflar ya da görenler öyle diyor. Ailemden tepki almadım. Alın teridir. Ablam, ‘ne işin var kazma ve kürekle, bırak başka iş bul’ dedi. Ben de bulamadım ve bu işi yapıyorum. Biz kaldırım çalışmaları yaparken, vatandaşlar bizim yapmış olduğumuz taşın üzerine kurumadan basıyorlar. Bu nedenle taşlar kırılıyor. Ben emeğe saygı istiyorum” diye konuştu.

banner5

Yorum Gönder

@name x