"Dünyaya ıspatlayacağız"
banner40

banner39

"Dünyaya ıspatlayacağız"

10 Şubat 2014 Pazartesi 09:19

"Dünyanın en çevreci milleti olduğumuzu herkese hem yaptığımız eserlerle hem de fikriyatımızla ispat edeceğiz"

"Dünyaya ıspatlayacağız"
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Dünyanın en çevreci milleti olduğumuzu herkese hem yaptığımız eserlerle hem de fikriyatımızla ispat edeceğiz" dedi.
Amasya'daki temasları kapsamında, Ziyaret beldesinde sıvı atık ve arıtma tesisinin temel atma törenine katılan Güllüce, yaptığı konuşmada, tesisin hayırlı olmasını temenni etti. Türkiye'nin bir dönem çivi bile üretemediğini belirten Güllüce, günümüz Türkiyesinin birçok alanda dünya ülkeleriyle yarıştığını söyledi. 

Çevre konusunda geçmişte olduğu gibi günümüzde de duyarlı olunması amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getiren Güllüce, "Bugüne geldiğimizde tekrar o ruhumuzda olan, hayat tarzımızda olan, geçmişimizde olan, medeniyetimizde olan çevreyi ihyaya çalışacağız. Kendi malımız olan çevrecilik anlayışını tekrar ayağa kaldırıp sokak sokak, köy köy, fert fert, öğrenci öğrenci herkese anlatacağız. Dünyanın en çevreci milleti olduğumuzu herkese hem yaptığımız eserlerle hem de fikriyatımızla ispat edeceğiz" diye konuştu.

Teknik ve mühendislik konusunda Türkiye'nin dünyada iddialı ülkeler arasındaki yerini aldığını ifade eden Güllüce, şunları kaydetti:

"Nerelerden nerelere geldik. Ben bir inşaat mühendisiyim. Bir ilçenin su projesini yapamayacak kadar kötü dönemlerimiz oldu. Yetişmiş eleman yoktu. Şimdi ise hepsi bizim insanımız. Projeyi yapan Mehmet, onaylayan Hasan, yapacak olan Kemal. Bunlar, bizim bugün nereye geldiğimizi gösteren unsurlar. Artık kendi mühendislerimiz, kendi proje bürolarımız, kendi müşavirlik bürolarımız ve başka ülkelere müteahhitlik hizmeti veren iş adamlarımız var. İnşaat sektöründe dünya devletleri arasında iddialı bir konumdayız. Dünyanın en kaliteli inşaatlarını yapan birkaç ülkenin gerisindeyiz. Yani iki veya üç ülke biraz bizden önde. İnşaat sektöründe dünya devletlerinin önündeyiz. Bunlar, bizim göğsümüzü kabartan ve geleceğimizi daha çok umutlandıran şeyler. Geleceğimiz çok güzel olacak. Türkiye'nin önü aydınlık, açık. Her şeyimizle iftihar edecek durumdayız. Bundan sonra da bilgimiz, hikmetimiz, mühendisliğimiz, müteahhitliğimiz, iş adamlığımız, uygarlığımız, çevreciliğimizle dünyayı inşallah titretiriz. Dünya insanlığına tarihte nasıl örnek olduysak, çevre noktasında, mühendislik noktasında da örnek oluruz."

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Güllüce, hedeflerden birisinin de kendi bakanlığını ilgilendiren "Türkiye'de sıfır atık politikası' olduğunu belirterek, "Yani 2023'e geldiğimizde bir litre su tabiata arıtılmadan bırakılmayacak. Böyle bir hedef koymuşuz. Katı atıkların hayata kazandırılması, tabiata tekrar dönmesi, ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili de sıfır atık politikamız var. Biz bunu 2023'e kadar gerçekleştireceğimize, dünyada hem huzurlu kentlerin hem gönül denen şeyin birlikte yaşadığı, tekniğin sevgiyle, kardeşlikle insanlıkla birleştiği bir dünya düzeni kurabileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, AB desteğiyle yapılacak sıvı atık ve arıtma tesisinin temeli atıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x