Dünya Süt Günü
banner40

banner39

Dünya Süt Günü

25 Mayıs 2018 Cuma 17:03

Ordu'da Dünya Süt Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dünya Süt Günü
 Ordu'da Dünya Süt Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, süt tüketiminin, çocukluk döneminde alışkanlık haline getirilmesi gerektiği belirtilerek, çocukluk döneminde eğitimle başlatılacak tüketim alışkanlıklarının ileriki yaşlarda da devam edeceğinden kuşku duyulmaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, söz konusu gün nedeniyle Altınordu, Perşembe, Gülyalı, Akkuş, Ulubey, Kumru, Korgan ve Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince çeşitli ekinlikler düzenlendiği aktarıldı.

Etkinler kapsamında öğrencilere sütün faydalarının anlatıldığı ifade edilen açıklamada, süt ve süt tüketiminin öneminin vurgulandığı, güvenilir gıda, gıdanın bilinçli tüketilmesi, sağlıklı beslenme, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve "Alo 174" gıda hattı, kişisel temizlik, hijyen ve ekmek israfı konularında da bilgiler verildiği belirtildi.

Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin yaygınlaşması ve teşvik edilmesi amacıyla Akkuş ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarına, yurt öğrencilerine sütlaç dağıtıldığı belirtilen açıklamada, perşembe ilçesinde de öğrencilere yoğurt mayalama yöntemlerinin gösterildiği kaydedildi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x