Dokuz vitesli araba yaptı
banner40

banner39

Dokuz vitesli araba yaptı

15 Mayıs 2014 Perşembe 13:28

Rize'nin Kalkandere ilçesinde yaşayan Mustafa Eminoğlu, atıl vaziyetteki motosiklet motoru ile çeşitli araçların parçalarını kullanarak 9 vitesli araba yaptı

Dokuz vitesli araba yaptı
Foto galeriye git  Kalkandere ilçesinde yaşayan elektrik teknikeri Mustafa Eminoğlu atıl vaziyetteki motosiklet motoru ile çeşitli araçların parçalarını kullanarak 9 vitesli araba yaptı.
İlçenin Çağlayan köyünde oturan ve çocukluğundan beri arabalara merakı olduğunu belirten Eminoğlu (27), bir süre önce araba yapmaya karar verdi.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için evinin önündeki garajda çalışmaya başlayan Eminoğlu, önce atıl vaziyetteki bir motosikletin motorunu söktü ardından da çeşitli araç parçalarını topladı.

Eminoğlu, motosiklet motoru ve diğer parçaları birleştirerek, saatte 60 kilometre hıza ulaşabilen araba yaptı. 

Eminoğlu, çocukluğundan beri böyle bir taşıt yapmayı hayal ettiğini belirterek, "Merakımdan dolayı elime geçen her türlü elektronik eşyayı söküp yeniden birleştiriyorum. Böylece her zaman daha iyi ve farklı şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyorum" dedi.

Araba fikrinin de bu şekilde geliştiğini anlatan Eminoğlu, "İlk etapta nasıl bir şey yapmak istediğimi ben de bilmiyordum. İnternetten görüntü ve resimlere bakarak kafamda fikir oluşturdum. Bu işi başarabileceğime inanınca işe başladım. Üç ay neredeyse gece gündüz demeden çalışarak aracı ortaya çıkardım" diye konuştu.

Eminoğlu, yaklaşık 4 bin lira harcayarak yaptığı aracı köyde kullandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Araçta çift şanzıman var ve ayrıca ana dingilimiz mevcut. Birbirine bağlantılı olarak zincirleme sistem kullandım. Motosiklette geri vites olmayışından dolayı şanzıman taktım. Motosikletin şanzımanı beş vites, ayrıca taktığım şanzıman dört vitesli olunca artık dokuz vitesi kullanabiliyorum. Benzinle çalışan aracın 12 litrelik deposu var. Aracımı daha da geliştirmeyi hedefliyorum. 4 bin lira harcadım ama 400 bin lira verseler satmam."

Araca henüz isim takmadığını dile getiren Eminoğlu, çevresinden aracı yapamayacağına dair çeşitli eleştiriler aldığını, buna rağmen vazgeçmeyerek tamamlamayı başardığı için mutlu olduğunu söyledi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x