Doğu Karadeniz yaylalarını birleştirecek projeye ihtiyaçları yoktur"
banner40

banner39

Doğu Karadeniz yaylalarını birleştirecek projeye ihtiyaçları yoktur"

03 Mart 2014 Pazartesi 14:19

Trabzon Çevre Gönüllüleri sözcüsü Sami Koç, "Karadeniz halkının Artvin'den Samsun'a kadar kırsal bölgelerinde yaşayan yerel insanların Doğu Karadeniz yaylalarını birleştirecek projeye ihtiyaçları yoktur" dedi.

Doğu Karadeniz yaylalarını birleştirecek projeye ihtiyaçları yoktur"

Koç, beraberindeki çevre gönüllüleri üyeleriyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan sınırından Samsun'a kadar olan alanda Doğu Karadeniz yaylalarını birleştirme amacıyla bir projenin 2013 yılı içerisinde başlatıldığını anımsattı.

Proje ile yol yapımına başlanmasına rağmen bölgede yılın 6 ayında kar bulunduğuna dikkati çeken Koç, "Teknik zorluklar maliyetler bir yana böyle bir projenin gerekliliği ve önceliği sorgulanmamıştır. Her şeyden önce denilebilir ki bu yol talep ağırlıklı değil arz ağırlıklıdır. Karadeniz halkının Artvin'den Samsun'a kadar kırsal bölgelerinde yaşayan yerel insanların Doğu Karadeniz yaylalarını birleştirecek projeye ihtiyaçları yoktur. Turizm amaçlı olduğu iddia edilen bu projeden turizmcilerin de bilgisi yoktur" diye konuştu.

Yapılması planlanan yeşil yolun hizmet amaçlı olmayacağını öne süren Koç, şöyle devam etti:

"Doğu Karadeniz için öncelikli yatarımlardan biri olarak görülen demiryolu ulaşımı için adım atılması 2017 yılına ötelenmiş iken kime hizmet edeceği belli olmayan rant amaçlı yeşil yol olarak adlandırılan bu projenin durdurulmasını istiyoruz. Proje ile Artvin'den Samsun'a kadar geleneksel yayla kültürü tehdit edilecek, betonlaşma hızlanacak ve yörede su kaynakları kaybedilecektir. Bu ve buna benzer olumsuzlukları önlemek, diğer mağduriyetlerin önüne geçmek için bu yolun yapılmaması adına her kesimin desteğini bekliyoruz. Vergilerimizle yapılacak ancak vergi veren sade yurttaşlara hizmet etmeyecek bu yola dur diyelim."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x