Doğu Karadeniz beyaz örtüye büründü
banner40

banner39

Doğu Karadeniz beyaz örtüye büründü

20 Mayıs 2014 Salı 16:42

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Ovit Dağı'nda dünden itibaren aralıklarla devam eden yağış sonucu kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı

Doğu Karadeniz beyaz örtüye büründü
Foto galeriye git Rize'nin İkizdere İlçesine bağlı Ovit Dağı kar yağışı nedeniyle böyez örtüye büründü.
Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi sonucu yüksek kesimlere kar yağdı. Dünden itibaren aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Rize-Erzurum kara yolunun 2640 rakımlı Ovit Dağı'nda kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı.

Karayolları yetkilileri, söz konusu kara yolunda zincirsiz araç geçişine izin vermiyor.

İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışının dün akşam geç saatlerde Ovit Dağı'nda başladığını söyleyerek, kar yağışının yer yer 20 ile 30 santimetreye ulaştığını belirtti.

Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Koç, şöyle devam etti:

"Kar yağışından dolayı sis bölgeyi etkisi altına aldı. Sürücülerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Hız yapmamaları lazım. 20 Mayıs'ta Ovit Dağı'nda karla karşılaşmak bizim için çok da sürpriz olmadı. Çünkü geçmiş yıllarda da buna benzer durumlarla karşılaşılmıştı. Haziran ayında bile kar yağışının olduğu gözlenmiştir. Ovit Dağı rakımı nedeniyle bu tarz manzaralara sık sık rastlanabiliyor. Ovit Dağı'nda yapımı devam eden 28 kilometrelik Ovit Tüneli ile kar nedeniyle ulaşımda yaşanacak sıkıntıların önüne geçilecek. Proje tamamlandığında çok yüksek standartlarda ulaşım sağlanacak."

Ovit Dağı'nda yaz aylarında  dahi kar yağdığını, bu nedenle bölgenin kış turizminde önemli katkı sağlayabileceğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Kış turizminin yapılabileceği yerlerde karlı gün sayısı oldukça önemlidir ve Ovit de bu anlamda çok ciddi bir potansiyele sahip. Burada 20 Mayıs'da dahi kar varsa aralık ve şubat aylarında kış turizminin zirve yapacağı aylarda buradaki olanaklar daha da elverişli olacaktır. Bölgede yaz aylarında yayla turizmi de yapılmaktadır. Kışın kayak ve kış turizmi açısından bölge önemli bir potansiyele sahip. Ulaşımın elverişli hale getirilmesi halinde ilçenin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyoruz." dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x