Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den, Düzce'ye ziyaret
banner40

banner39

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den, Düzce'ye ziyaret

14 Şubat 2014 Cuma 13:32

Görmez, Düzce Valisi Su ile Düzce Üniversitesi Röktürü Şerifoğlu'nu ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den, Düzce'ye ziyaret
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, çeşitli ziyaretler için geldiği Düzce'de Vali Ali İhsan Su ile Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile biraraya geldi.
Valilik ziyareti sırasında konuşan Görmez, her cuma günü bir ili ziyaret ettiklerini belirterek, hem halkla birlikte olmak hem de yaptıkları çalışmaları gözden geçirmek için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Düzce'den birçok kez geçmesine rağmen kente uğrama fırsatı bulmadıklarını anlatan Görmez, "Bildiğim kadarıyla Düzce, 23 dilin konuşulduğu ama tek dilin geçerli olduğu bir ilimiz. O dil de gönül dili. Kafkasya'yla Balkanların, gönül coğrafyamızın birleştiği çok güzel bir merkezimiz. İnşallah bugün o dili birlikte paylaşmaya geldim" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Düzce Üniversitesine geçen Görmez, burada Rektör Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile biraraya geldi.

Ziyarette konuşan Görmez, üniversite içerisine yapmak istedikleri camiyi, yerinde görme imkanına da sahip olacaklarını ifade etti.

Görmez, burada Kur'an-ı Kerim'in İngilizce tercümesini yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Amerikalı Yrd. Doç. Dr. William Samuel Peachy' ile de bir süre sohbet etti.

Kentteki Hafız Hasan Efendi Erkek Kur'an Kursu'nu da ziyaret eden Görmez, buradaki öğrencilerle sohbet ederek, birlikte Kur'an-ı Kerim okudu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x