Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Düzce'de cenaze namazı kıldı
banner40

banner39

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Düzce'de cenaze namazı kıldı

16 Ocak 2018 Salı 17:36

Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun vefat eden annesi Ayşe Sönmezoğlu, Düzce'de toprağa verildi. Cenaze törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (solda) da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Düzce'de cenaze namazı kıldı
 Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun vefat eden annesi Ayşe Sönmezoğlu, Düzce'de toprağa verildi.
Ayşe Sönmezoğlu'nun cenazesi, Boğaziçi beldesine bağlı Suncuk köyündeki evinden alınarak, Kurbantepe Camisi'ne getirildi.

Ankara Müftüsü Sönmezoğlu ve yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cenazeye katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, namaz öncesinde yaptığı konuşmada merhumeyi yakından tanıdığını anlattı.

"Cennet, annelerin ayakları altındadır.' hadis-i şerifini her zaman hatırlatan ve çok güzel evlatlar yetiştirmiştir." diyen Erbaş, "Bu cenaze bir hadis-i şerifi tekrar hatırlamamıza vesile oldu, 'İnananlar öldükten sonra bir kısmının amel defteri kapanmaz', Amel defterleri kapanmayacak olan insanların, ölmeden önce yaptıkları 3 şey vardı. Sadaka-i cariye, yani insanlık adına güzel işler yapan, camiler, okullar yaptıran, eğitim müesseselerine yardım eden insanlardır. İkincisi ilminden istifade edilen ilim adamları, alimlerdir. Üçüncüsü de hayırlı evlatlar yetiştiren anne ve babalardır." diye konuştu.         

Allah'tan rahmet dileyen ve merhume için vatandaşlardan helallik alan Erbaş, "Ayşe annemizin cenaze namazını kıldırmak oğlu Mehmet hocaya yakışır." diyerek vatandaşlarla saf tuttu. 

Sönmezoğlu'nun naaşı, kılınan namazın ardından caminin karşısında bulunan aile kabristanlığına defnedildi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x