Deprem fısıltısı halkı sokağa döktü
banner40

banner39

Deprem fısıltısı halkı sokağa döktü

29 Mayıs 2014 Perşembe 10:53

"Bu gece deprem olacak" fısıltıları Çanakkale, Edirne ve Tekirdağ’da söylentileri halkı sokağa döktü

Deprem fısıltısı halkı sokağa döktü
Çanakkale’de akşam saatlerinde çıkarılan söylentiler nedeniyle vatandaşlar tedirgin oldu.Söylentilerin ilçelere kadar yayılması üzerine evlerini terk eden vatandaşlar açık alanlara ve çay bahçelerine gitti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Twitter hesabı üzerinden bu tür söylenti ve dedikodulara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
Belediye tarafından deprem olacağı yönünde herhangi bir anons yapılmadığını belirten Gökhan, depremin olacağının daha önceden bilinemediğini kaydetti.

Lapseki'de de söylentileri duyan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmeyi düşündüklerini belirtti.

TEKİRDA'DA HALK SOKAĞA AKIN ETTİ 
Malkara ve Çorlu ilçelerinde belediye hoparlörlerinden deprem olacağı yönünde anons yapıldığı iddiası üzerine panik yaşandı. Halk parklara akın etti.

Çorlu Belediyesi, halk arasında, "belediye tarafından anons edilerek deprem olacağının duyurulduğu" söylentisinin gerçekle ilgisi olmadığını açıkladı.

POLİS HIRSIZLARA KARIŞI UYARDI 

Edirne'de polisler parklardaki vatandaşları hırsızlara karşı uyardı. 

Edirne'de deprem olacağına yönelik söylentiler nedeniyle dışarı çıkan vatandaşları polis ekipleri hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Ege Denizi'ndeki deprem nedeniyle büyük korku yaşayan Edirne'deki vatandaşlar bu kez de deprem söylentisi nedeniyle evlerinden çıkarak park ve bahçelerde vakit geçirdi.

Söylentilerin artması üzerine Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, polis telsizinden talimat vererek panik yapan vatandaşların evlerine dönmeleri konusunda uyarılmasını istedi.

Bunun üzerine polis ekipleri, vatandaşları, ''Evlerinize geri dönün, bu söylentiler tamamen yalan. Hırsızlık olayları olabilir. Hırsızlar evinize girebilir. Lütfen bu söylentilere itibar etmeyin'' diye uyardı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye hoparlörlerinden deprem olacağı yönünde anonsta bulunulduğu yönündeki söylentinin asılsız olduğunu ve nasıl çıktığına anlam veremediğini belirtti.

KANDİLLİ:  BÖYLE BİR TEKNOLOJİ YOK 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremin önceden tahmin edilmesinin imkansız olduğunu belirterek, Marmara bölgesinde deprem yaşanacağına dair, vatandaşlar arasında çıkan söylentinin dikkate alınmamasını gerektiğini söyledi.

Erdik, dünyanın hiç bir yerinde depremi önceden haber verecek teknoloji bulunmadığının altını çizerek, “Öyle olsa bile zaten biz bunu Türkiye'nin resmi makamlarıyla paylaşırız. Deprem olacak veya olmayacak şeklinde hiç bir haber bizden çıkmaz. Benim insanlara tavsiyem bu tür haberlere inanmamaları” dedi.


aljazeera.com.tr
banner5

Yorum Gönder

@name x