Darbe girişiminin anıları kitaplaştırılacak
banner40

banner39

Darbe girişiminin anıları kitaplaştırılacak

30 Ağustos 2016 Salı 13:03

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminin ardından Bolu'da oluşturulan ve yaklaşık 5 bin kişinin düşüncelerini yazdığı anı defteri, kitap haline getirilecek.

Darbe girişiminin anıları kitaplaştırılacak
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminin ardından Bolu'da oluşturulan ve yaklaşık 5 bin kişinin düşüncelerini yazdığı anı defteri, kitap haline getirilecek.
Darbe girişimi sonrası "demokrasi nöbetlerine" katılan vatandaşların, yaşanan gelişmelerle ilgili duygu ve düşüncelerini yazmaları için AK Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından Demokrasi Meydanı'na konulan ve yaklaşık bir ay meydanda kalan anı defterine, başta siyasi parti temsilcileri olmak üzere aralarında bürokrat ve memurların da bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi düşüncelerini yazdı.

Gösterilerin sona ermesinin ardından yetkililer tarafından incelemeye alınan 3 anı defterinin, "Demokrasi Anı Defteri" adı altında bir kitap haline getirilmesi için çalışma başlatıldı.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin darbe girişimi esnasında gösterdiği dik duruşun İslam coğrafyasına da örnek olduğunu ifade ederek, "Darbeye karşı olanlar Türk milletini hatırlayacak. Çünkü tüm dünya ve İslam coğrafyası, tanklara, toplara ve tüfeklere karşı duran bu milletin, yanındaki arkadaşı düşmesine rağmen, nasıl yine kurşuna karşı yürüdüğünü hatırlayacak." dedi.

İl başkanlığı binasında bir darbe köşesi oluşturulacağını aktaran Doğanay, "O darbe köşesinde de bunlar hatırlanacak. İleride de bunları bir kitap haline getirerek insanlarımıza dağıtacağız. Biz, 15 Temmuz ve sonrasına ışık tutmak adına böyle bir anı defteri oluşturduk. İnşallah bu defter Bolu’da uzun yıllar saklanacak." diye konuştu.

Anı defterinde yapılan paylaşımlardan birinde, ildeki bir camide görev yapan müezzinin yazdığı "Darbeciler her şeyi planlamışlardı ama Allah'ın kaderi hariç" ifadesi yer alıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın darbe teşebbüsü karşısındaki dik duruşlarına vurgu yapılan paylaşımlar arasında Almanya'dan "demokrasi nöbeti" tutmak için Türkiye'ye geldiklerini belirten Beria ve Betül isimli kardeşlerin şu ifadeleri dikkati çekiyor. 

"15 Temmuz 2016'da ülkemize, milletimize, birliğimize yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Rabbimiz fırsat vermedi şükürler olsun. Bizler Avrupa'da doğmuş, büyümüş gençler olarak Türkiyemizin, milletimizin daima destekçisiyiz. Almanlar bizlere soruyorlardı: 'Nasıl Türkiye bu durumda iken gitmeye cesaret ediyorsunuz?' Herkes bilsin ki, biz bu ülkeye ölmeye bile geliriz. Allah birliğimizi korusun. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı başımızdan eksik eylemesin. Sen varken biz korkmuyoruz. Biz varken de sen korkma RT.E."


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x