Cumhurbaşkanlığına aday mı oluyor?
banner40

banner39

Cumhurbaşkanlığına aday mı oluyor?

28 Nisan 2014 Pazartesi 10:23

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığına aday mı oluyor?
Almanya’nın Frankfurt şehrinde sabah saatlerinde gençlerle ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Feyzioğlu, öğleden sonra Hessen Türk Toplumu tarafından düzenlenen konferansta konuştu.

Konferanstan önce düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Feyzioğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu sizi arayıp Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif ederse ne cevap verirsiniz?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: "İlk önce şunu sorarım: MHP ile anlaştınız mı? Sandık güvenliğini sağlayacak önlemleri aldınız mı? Her sandık için bir müşahit, bir yedek; her okul için bir okul sorumlusu; onun üzerinde yine bir ilçe sorumlusu ve bütün bu kişilerin topladığı verileri genel merkeze iletecek olan bir heyet oluşturuldu mu? Bunları yurttaş olarak sorarım, aday olarak sormam."
TBB olarak hedeflerinin Türkiye’yi kucaklamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı evet veya hayır diye cevap verebileceğim bir konu değil. Siyasi partiler benim adımı telaffuz etmiyor. Adımı bazı toplumsal kesimler telaffuz ediyor ve bu da ekip olarak doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Bu konuda kişilerden çok planlı ve programlı bir çalışmanın yapılması önemli. Cumhurbaşkanlığı, ’İstiyorum’ diye talep olunacak bir görev değil. Bu görev verilir. Verilmiş olsun diye verilecek veya isim yapayım diye kabul edilecek bir görev de değil. Ancak sonuç alınırsa kabul edilir" dedi.

banner5

Yorum Gönder

@name x