Çorum'daki yangında mağdur olan ailelere yardım
banner40

banner39

Çorum'daki yangında mağdur olan ailelere yardım

22 Kasım 2014 Cumartesi 14:52

Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan ve 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangında mağdur olan ailelere yurdun dört bir yanından yardım geldiği bildirildi.

Çorum'daki yangında mağdur olan ailelere yardım

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan 130 haneli Çukuröz köyünde önceki cuma akşamı çıkan ve aralarında imam lojmanı ile köy konağının da yer aldığı 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangında mağdur ailelerin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yangında mağdur olan 30 aile, köydeki akraba ve komşuları tarafından misafir edilirken yangının ardından köye getirilen konteynerlerin kurulumu da sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Van'dan köye gönderilen 30 konteyner, Çukuröz Köyü İlk ve Ortaokulunun karşısındaki araziye yerleştirildi. Konteynerlerin elektrik ve su tesisatlarının yapımının yanı sıra bakım ve onarım çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi. 

Bayat Kaymakamı İdris Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında 30 aileden 133 kişinin mağdur olduğunu belirterek, mağduriyetlerin giderilmesi için yoğun gayret gösterildiğini vurguladı. Yangınzede ailelerin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için biner lira yardım yapıldığını ifade eden Akça, ayrıca 25 mağdur öğrencinin eğitimi için gerekli kıyafet, ders kitabı ve kırtasiye gibi tüm ihtiyaçların da karşılandığını anlattı.

Köyde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 2 uzman, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2 rehber öğretmenin psikolojik destek amacıyla görevlendirildiğini dile getiren Akça, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarına karşılık köyde kurulan geçici sağlık ocağının da 1 doktor, 2 hemşire ve ambulansla hizmet verdiğini söyledi.

- Yardımlar sürüyor

Mağdur vatandaşlar için devletin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve vatandaşların da yardımlar gönderdiğini vurgulayan Akça, "Yangında evleriyle her şeylerini kaybeden vatandaşlarımız için yurdun dört bir yanından yardımlar geliyor" dedi.

Mağdur vatandaşlar için valilik ve kaymakamlık tarafından yardım hesapları açıldığını hatırlatan Kaymakam Akça, dün de cuma namazı çıkışında il genelindeki tüm camilerde bağış toplandığını belirtti.

Mağdur aileler için bugüne kadar siyasi partilerin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinden çeşitli yardımlar yapıldığını dile getiren Akça, şunları kaydetti:

"Yangının hemen ardından devletin tüm imkanları vatandaşlarımız için seferber edilmiş ve ihtiyaçları en hızlı şekilde karşılanmıştır. Devletin çalışmalarının yanı sıra milletimiz de mağdur vatandaşlarımızın imdadına yetişmiştir. Bugüne kadar çok sayıda dernek, vakıf, siyasi parti gibi topluluklar mağdur vatandaşlarımıza giysi, gıda, temizlik malzemesi ve ısıtıcı gibi yardımlarda bulunmuştur. Ayrıca yangından kurtarılan hayvanlar için birçok köyümüzden yem ve saman yardımı yapılıyor. Türkiye'nin dört bir yanından yardım telefonları geliyor, nakdi yardımları hesap numaralarına yönlendiriyoruz. Göstermiş oldukları olgunluktan dolayı afetzede vatandaşlarımıza, özverili çalışmalarından dolayı da kamu personelimize ve yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz."

Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x