Çorum'da toptancılar sitesinde yangın
banner40

banner39

Çorum'da toptancılar sitesinde yangın

31 Ağustos 2015 Pazartesi 15:20

Çorum'da gıda, kozmetik ve deterjan ürünlerinin yer aldığı depoda çıkan yangında bir itfaiye eri yaralandı, iki kişi de dumandan etkilendi.

Çorum'da toptancılar sitesinde yangın
Çorum-Ankara karayolu yakınındaki Gıda Toptancılar Sitesi'nde Mehmet Şahin'e ait depoda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Depo içerisindeki gıda, kozmetik ürünler ve deterjanların etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Ekipler, parlayıcı ürünlerin fazla olması nedeniyle alevleri kontrol altına alamayınca Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz, Şeker Fabrikası'na ait itfaiye ile belediyeye ait sulama araçları da yangına müdahale etti. 

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, söndürme çalışmalarına destek olması amacıyla Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) da olay yerine getirilmesi talimatını verdi. Kısa süre içerisinde bölgeye gelen TOMA da yangına müdahale etti. 

Yangının bitişikteki depolara sıçramaması için büyük çaba sarf eden ekipler, yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından alevleri söndürdü. Depoda soğutma çalışmaları devam ediyor.  

Müdahale sırasında kolundan yaralanan bir itfaiye eri ile dumandan etkilenen 2 kişi, olay yerindeki ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 

Yangın sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir de olay yerine gelerek, ekiplerden çalışmasını koordine etti.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x