Çorum'da Mehmetçik için kurban kesildi
banner40

banner39

Çorum'da Mehmetçik için kurban kesildi

22 Mart 2018 Perşembe 17:34

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik için 42 küçük baş hayvan kesildi. Kurbanlar nedeniyle ÇESOB önünde tören düzenlendi. Törenin ardından dua edilerek kurban kesildi.

Çorum'da Mehmetçik için kurban kesildi
 Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik için 42 küçük baş hayvan kesildi. 

Birlik binasının bahçesinde Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül ve esnafın katılımıyla tören düzenlendi.

Vali Kılıç, burada yaptığı konuşmada, alicenap davranışından dolayı Çorum esnafını tebrik etti. Kurbanlıkların tedarik edilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kılıç, "Esnafımız burada bir yiğitlik örneği sergilemektedir. Aynı şekilde askerlerimizin yiğitliği de gözlerimizi yaşartıyor. Biz dünyada olduğumuz sürece mazlumların kanı akmayacaktır. Dünyanın dört bir yanında insan kanı dökülüyor ama biz insanı, insan onurunu korumak için, anneler evlatsız, çocuklar yetim kalmasın diye dünyanın dört bir yanında varız ve mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Belediye başkanı Gül de Çorum esnafının, cephedeki askerler için kurban keserek her zaman devletinin yanında olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, operasyonlarda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet diledi. 

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise her zaman Türk ordusunun yanında olduklarını belirterek, "Türkiye çok güçlü bir ülke, bizim katkımıza ihtiyaç duymaz ancak Çorum esnafı olarak devletimizin, ordumuzun yanında olduğumuzu göstermek için askerlerimize 42 kurban hazırladık. Kesim işleminin ardından Kilis'e göndereceğiz." dedi.

Kılıç, harekata katılan polis ve askerler adına, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Abdurrahman Başbuğ ile İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'ya, Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. 

Törenin ardından İl Müftüsü Ahmet Akın'ın duası eşliğinde kurbanlar kesildi. 

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x