Çorum'da 30 dakikada sel!
banner40

banner39

Çorum'da 30 dakikada sel!

27 Mayıs 2014 Salı 09:40

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde dün akşam yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağış sele neden oldu. 16 ev ve işyerini su bastı. Rögara düşen bir işçi hayatını kaybetti.

Çorum'da 30 dakikada sel!
Dün akşam Çorum'un Osmancık İlçesi'nde yarım saat süren sağanak yağış sele neden oldu.

Sel nedeniyle İstanbul-Samsun, Samsun-İstanbul karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri, kapanan karayolunu açmak için yoğun çaba harcadı.

Belediye işçisi 35 yaşındaki Serdar Aslan, çalışma sırasında rögara düştü. Arkadaşları tarafından sudan çıkarılan Aslan hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.
 
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, " Kotta kalan bazı dükkanlarımızı ve evlerimizi su bastı.

Belediye çalışanları olarak biz seferber olduk. Bu esnada tüm arkadaşlarımız bu olaya müdahale ederken, maalesef kendi çalışanlarımızdan birini kaybettik. Sele kapıldı. Doktorlarımız müdahale etti, maalesef kurtaramadık.

Üzüntülüyüz, tüm belediye camiasına başsağlığı, ailesine de sabırlar diliyorum" dedi.

İlçede yağmurun durduğunu ifade eden Karataş, "Felaketin boyutunu tam olarak bilemiyorum. Çıkarmaya çalışacağız. İlk müdahalemiz hastaneydi. Bir adet vidanjörümüz var. İlk önce hastaneye gönderdik.

Oradaki hastalarımızın hayati tehlikesi olmasın diye. Tüm su motorlarını da ihbar gelen dükkan ve evlere yönlendirdik. Bize, yaklaşık 100-150 civarında ihbar geldi. Bu rakamlar Sabah yapılacak tespit çalışmalarıyla netlik kazacaktır" diye konuştu.

Milliyet
banner5

Yorum Gönder

@name x