Cezaevinde zehirlenme
banner40

banner39

Cezaevinde zehirlenme

13 Haziran 2014 Cuma 09:40

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 3 gardiyan ile 10 tutuklu ve hükümlü gıda zehirlenmesi şüphesiyle, hastanede tedavi altına alındı.

Cezaevinde zehirlenme
Edinilen bilgiye göre, kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Organize Sanayi Bölgesi yakınında bulunan Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli bazı gardiyanlar ile 10 tutuklu ve hükümlü, akşam saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle revire gitti.
Revirde yapılan ilk muayenelerinde gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 3 gardiyan ambulansla Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesine, 10 tutuklu ve hükümlü ise ambulanslarla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Yetkililer, tutuklu ve hükümlüler ile gardiyanların tedavilerinin devam ettiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Bu arada tutuklu ve hükümlülerin sevk edildiği Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.  

Cezaevinde öğle yemeği menüsünde tavuk döner ve pirinç pilavı bulunduğu öğrenildi. 

Cezaevinde sağlık taraması yapılıyor

Vali Sabri Başköy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevine takviye olarak 4 doktor ve sağlık personelinin görevlendirildiğini belirterek, "Şu anda görevlendirilen sağlık personeli tarafından tüm koğuşlarda sağlık taraması yapılıyor.

Öğle yemeğinde yenilen yemek sonrasında böyle bir olayın yaşandığı üzerinde duruluyor.

Doktorlarımız sağlık yönünden incelemelerini sürdürüyor. Rahatsızlananların sayısı tarama sonucunda netleşecektir" ifadelerini kullandı. 
banner5

Yorum Gönder

@name x