"Çay ve Esnaf" kısa film yarışması ödül töreni
banner40

banner39

"Çay ve Esnaf" kısa film yarışması ödül töreni

31 Aralık 2013 Salı 09:41

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: "Esnaf üşüyor ısınmak için, terliyor serinlemek için, yoruluyor yorgunluğunu gidermek için çay içiyor. Çay her derde deva, esnafın her an yanında, en büyük destekçisi"

"Çay ve Esnaf" kısa film yarışması ödül töreni
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Derneğince (ESDER) düzenlenen "Çay ve Esnaf" konulu kısa film yarışmasının ödül töreni düzenlendi.

Rize'de bir otelde gerçekleştirilen törene Rize Valisi Nurullah Çakır, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ESDER Başkanı Mahmut Çelikuş, davetliler ve genç yönetmenler katıldı.

Sütlüoğlu, törende yaptığı konuşmada, çayın esnaf için önemli bir yere sahip olduğunu, esnafla çayın ilişkisini anlatmak için böyle bir ortak çalışma yaptıklarını belirtti.

Çayın günün her saatinde hayatın bir parçası olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, "Sabah kahvaltı ile başladığımız çay alışkanlığını, akşam yatana kadar yanımızdan ayırmıyoruz. Dünyada çay tüketen ülkelerin nüfusuna oranla tükettiğimiz çayı başka hiçbir ülke insanı tüketmiyor. Çay insanımız için ayrılmaz bir değer" dedi.

Esnafın ilk ikram ettiği içeceğin çay olduğunu vurgulayan Sütlüoğlu, "Çay her zaman en yakın arkadaş gibi. Esnafın bir misafiri, arkadaşı, müşterisi geldiği zaman ilk söylediği 'Bir bardak çay içer misiniz' oluyor. Esnaf üşüyor ısınmak için, terliyor serinlemek için, yoruluyor yorgunluğunu gidermek için çay içiyor. Çay her derde deva, esnafın her an yanında, en büyük destekçisi" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Mahmut Çelikuş da çayın esnaf için çok değerli olduğunu, hiçbir zaman yanından ayırmadığını ve her zaman çaya sahip çıktığını kaydederek, şunları söyledi:

"Esnaf çayı hayatın bir parçası olarak yaşatıyor. Çayı içerek, ikram ederek ve satarak hayatının en önemli yerine koymuş bulunuyor. Yapılan araştırmalarda gençlerin gazlı içecekleri, üst kesim olarak tabir edilen kişilerin kahve içtiklerini ortaya koyuyor. Çayı orta kesim ve esnaf sahipleniyor. Esnaf nasıl geçmişin kültürünü taşıyor ve yaşatıyorsa çay da esnafla birlikte farklı içeceklere karşı ayakta kalmaya çalışıyor. Çay ve esnaf kültürümüzün, alışkanlıklarımızın değişmesine ortaklaşa direniyor. Bundan sonra da direnmeye devam edecek."

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren kısa filmlerin gösterimi yapıldı. Yarışmada birinci olan Burak Varlık'a 7 bin, ikinci olan Naci Anıl'a 5 bin, üçüncü olan Cankut Kaan Bolat'a ise 3 bin lira ödül verildi.
banner5

Yorum Gönder

@name x