Canik Belediyesinden Suriye'ye un yardımı
banner40

banner39

Canik Belediyesinden Suriye'ye un yardımı

11 Şubat 2014 Salı 16:22

Canik Belediyesi'nin "Komşuluk Hakkı İçin" sloganıyla başlattığı kampanyada toplanan 75 ton un, 3 tırla Suriye'ye gönderildi

Canik Belediyesinden Suriye'ye un yardımı
Canik Belediyesi'nin "Komşuluk Hakkı İçin" sloganıyla başlattığı kampanyada toplanan 75 ton un, 3 tırla Suriye'ye gönderildi.
Kampanya kapsamında toplanan un çuvalları, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 tıra yüklenerek dualar eşliğinde yardıma muhtaç ailelere verilmek üzere İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.

 Uğurlama töreninde konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Suriye'ye acil yardımda bulunmak üzere "Komşuluk Hakkı İçin" sloganıyla kampanya düzenlediklerini söyledi.

Kampanya kapsamında 75 ton un topladıklarını ve 3 tıra yüklendiğini belirten Genç, "Yardım tırları perşembe günü Suriye'de olacak. Orada İHH'nın koordinatörlüğünde Suriyeli vatandaşlara dağıtılacak" dedi.

Suriye'de doktorluk yaparken savaştan kaçarak Samsun'a gelen ve özel bir hastanede görev yapan Muhammet Al Hamidi ise Suriye'deki iç savaş uzun sürdüğü için ülkede her türlü ihtiyacın had safhada olduğunu söyledi.

- "Türk halkından çok memnunuz"

Suriye içinde yaşayan en az 12 milyon mülteci olduğunu belirten Al Hamidi, şunları kaydetti:

"Hepsinin yiyecek ve içecekleri yoktur. 1,5 milyon civarında insan da Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye'de. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Daha önce de önemli bir ülkeydi, biz kardeş olarak Türk halkını görmekteydik. Buradan 3 tır un Suriye'ye gidiyor, bu olaya çok duygulandım. Çünkü Karadeniz'den Suriye'ye yardım gitmesi bizleri gururlandırdı. Biz Türk halkından çok memnunuz."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x