Bolu'da kaçak avcılığa geçit yok
banner40

banner39

Bolu'da kaçak avcılığa geçit yok

30 Ocak 2014 Perşembe 13:22

Bolu'da Yaban Hayatı Koruma Sahası içinde bulunan Abaht Tabiat Parkı Yaylasında geyik ve karaca avlamak için gelen 5 kişi, jandarma ve orman müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu yakalandı

Bolu'da kaçak avcılığa geçit yok
Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, Düzce'den Abant Tabiat Parkı'na kaçak olarak geyik ve karaca avlamaya gelenlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Yaklaşık 3 aydır süren çalışmanın ardından Bolu İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi ile Abant Tabiat Parkı yaylasında avcıları takip eden ekipler, Dereceören mevkisinde kaçak avlanan 5 avcıyı yakaladı.

İfadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen bu kişilerin yanlarında taşıdıkları 5 av tüfeği, bu tüfeklere ait fişeklere de el konuldu.

Bolu Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak avcılıkla ilgili yapılan bir ihbar üzerine 3 ay boyunca takip yaptıklarını anlattı.

Söz konusu çalışmalar sonucunda 5 kişiyi suçüstü yakaladıklarını ifade eden Akay, Yaban Hayatı Koruma Sahasında Avlanmanın yasak olduğuna vurgu yaptı.

Akay, bu kişiler hakkında yasal işlem başlatarak idari para cezası vereceklerini dile getirerek, aldıkları koruma tedbirleri sayesinde yaban hayvanlarında ciddi bir artışın söz konusu olduğunu vurguladı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x