Bolu Belediyesi, İller Bankası'nı Dava Edecek
banner40

banner39

Bolu Belediyesi, İller Bankası'nı Dava Edecek

06 Eylül 2013 Cuma 09:43

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu Belediyesinden kaynaklanmayan yanlışlardan dolayı defalarca patlayan ve Bolu'da su sıkıntısına sebep olan olumsuzluklardan dolayı Bolu halkından özür diliyorum."

Bolu Belediyesi, İller Bankası'nı Dava Edecek
 Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu Belediyesinden kaynaklanmayan yanlışlardan dolayı defalarca patlayan ve Bolu'da su sıkıntısına sebep olan olumsuzluklardan dolayı Bolu halkından özür diliyorum. Bu konunun sorumlusu olan İller Bankası hakkında avukatlarıma dava açmaları için talimatlarımı verdim." dedi. 

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu içme suyu ana isale hattında zaman zaman boruların patlaması sonrasında hem siyasi arenada, hem de basında Bolu Belediyesi'ni suçlayıcı yazılarla ilgili açıklamada bulundu. Belediye Başkanı Yılmaz, su patlamalarına yönelik Bolu Belediyesi'ni suçlayanlara cevap vererek, şunları söyledi 

"Bolu içme suyu ana isale hattının ara sıra borularının patlaması sonrasında hem siyasi arenada hem de değişik yerlerde farklı yorumlara giderek Bolu Belediye Başkanlığı'nı suçlayıcı yazılar yazılıp açıklamalar yapılmakta. Bu suçlamalara cevap vermek amacıyla bu basın toplantısını düzenledik. Öncelikle herkes şunu bilmeli ki biz belediye başkanı olduğumuzda iki tane ana konu üzerinde çalıştık. Bunlardan birincisi temiz su arıtma tesisi, diğeri de pis su arıtma tesisidir. Bolu Belediyesi'nin birikimi ne temiz su arıtma tesisini ne de pis su arıtma tesisini yapabilecek kapasitedeydi. Bu konuda en uzman kuruluş olan İller Bankası vasıtası ile bunların ihalesinin yapılmasını talep ettik. Şehrini seven, şehri geleceğe umutla taşımak isteyen kim varsa bunu bu şekilde yapmak zorundadır. Biz de bu ihaleleri İller Bankası'na yaptırdık. Şartnameyi de İller Bankası'na hazırlattık. Türkiye'de temiz su ve pis su arıtma tesislerinde ikinci yetkin bir kurum yoktur. Öyleyse Türkiye'nin en yetkin ve aynı zamanda belediyelerle iç içe olan bir kurumuna bu ihaleleri yaptırmış olmamız kadar doğal bir şey olamaz. Bu ihalenin kontrollük hizmetlerini de İller Bankası'na verdik. Onun parasını da cebimizden ödedik. Şartnameyi İller Bankası hazırladı, ihaleye onlar çıktı, kontrollük hizmetlerini onlar yaptı, ücretini biz ödedik ve hem temiz su arıtma tesisini, hem de pis su arıtma tesisini ihaleyle bir firma aldı. Hangi firmanın ihaleye girdiğinden haberimiz yok, hangi firmanın da ihaleyi aldığından haberimiz yok. Olması da gerekmez. Bizim temiz su arıtma tesisiyle ilgili Bolu Belediyesi olarak tek talebimiz demir boru yerine Gölköy'den arıtma tesisine giden ana isale hattında CTP borudur ." 

"BU KADAR KİNDAR OLMAK GEREKMEZ" 

CTP boruyu ise niçin talep ettiklerini maddeler halinde açıklayan Belediye Başkanı Yılmaz, "CTP boru ile ilgili tercih yaptığımızda, sanki biz Bolu'ya kazık atmışız gibi ifadede bulunan insanlar için şunu söylüyorum; CTP boru çok daha ucuz bir boru. CTP boru çok daha uzun ömürlü bir boru. Hem yapım kolaylığı hem de korozyona uğramaması nedeniyle CTP boru daha sağlıklı bir içme suyu borusu. Bu özelliklerinden dolayı bu boruyu mu tercih etmem lazımdı? Yoksa daha pahalı, daha kısa ömürlü bir boruyu mu tercih etmem lazımdı? Ben birilerinin beni itham etmeye çalıştığı gibi Bolu'ya ihanet etmedim, etmem de. Beni itham etmeye çalışanlar kadar da basit düşünmem. Ben CTP boruyu tercih ederkenki sebeplerim bunlardır. Şu anda bütün bilim adamlarına, teknik olan kişilere bu konuyu sorsunlar, bu söylediklerimde yalan bir şey var mı? Yoksa sırf Alaaddin Yılmaz'ı karalamak için gayret etmesinler. Evet, CTP boru üzerinden ihaleye çıkılmıştır. CTP boruyu Alaaddin Yılmaz'ın arkadaşı olduğu filanca fabrikadan alındı diye söyleyenler var. İhaleyi yapan ben değilim. Benim akrabam da değil. CTP boruyu nereden aldığını ben bilemem. Bu boruları da şuradan al diye kimsenin de yetkisi olamaz. İsteyen istediği şeyi işine geldiği yerden alır. Hiç insafınız yok mu? Hiç Bolu'ya karşı şefkatiniz yok mu? Sırf Alaaddin Yılmaz fobisi yüzünden Bolu'ya karşı bu kadar kindar olmanız gerekmez. Alaaddin Yılmaz'ı sevmeyebilirsiniz, bu gayet doğaldır. Yaptığınız açıklamalarda ve köşe yazılarınızda en azından insafa gelin, ihalenin ne olduğunu bilin de ona göre yazıp çizin ." 

"BALÇIKLA SIVAYAMAZSINIZ" 

Basında ve kamuoyunda yer alan iddiaların hiçbir tanesinde Bolu Belediyesi'nin ve Alaaddin Yılmaz'ın dahli olmadığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Güneşi balçıkla sıvayan çıkmamış. Alaaddin Yılmaz'ı da balçıkla sıvayamazsınız. Sadece üzerimize pisliklerinizi atarsınız, ortalığı kokutursunuz. Döşeme iyi olmamış olabilir, kalitesiz boru kullanılmış olabilir. Bu iddiaların hiçbir tanesinde Bolu Belediyesi'nin ve Alaaddin Yılmaz'ın dahli yoktur. Bu işler tamamen İller Bankası gözetiminde yapılmıştır. Biz İller Bankası'na kalitesiz boru kullanın, hattı yanlış döşeyin demedik. Bu konularda sıkıntı çekmemek için zaten biz ihaleyi İller Bankası'na yaptırdık. İsale hattına su verilmeye başladıktan sonra da çok sayıda patlama oldu. Ben her patlamanın teknik incelemesini yaptırarak, İller Bankası'nın bilgilendirilmesini sağladım. İler Bankası bize temiz su arıtma tesisi yapılalı çok oldu kabulünü yapın diyor, biz kabul etmiyoruz. Çünkü biz parasını tam ödediğimiz işin Bolu'ya zarar verecek bir şekilde olmasını kabul edecek kadar Bolu'yu sahipsiz bırakamayız. Niçin kabul etmedin? Diyenlere de şunu söylüyorum; Ben Bolu'ya ihanet etmek için bu göreve gelmedim. Ben Bolu'ya hizmetkar olmak için geldim. Bu konuyla ilgili teknik araştırmaları yaptırıyorum. Avukatlarıma da İller Bankası'na dava açmaları için talimatlarımı verdim." dedi. 

"TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA ÇEŞMELERİNDEN MEMBA SUYU AKAN İLK İL BİZ OLACAĞIZ" 

Önceliklerinin, Gölköy'den arıtma tesisine gelen su değil, Karadere ve Çele Barajı'ndan gelen sular olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bizim Gölköy'den aldığımız su çok pahalı bir sudur. Bunun için en son düşündüğümüz sudur. Çünkü Gölköy'den biz altı tane pompayla basıyoruz, temiz su arıtma tesisinde arıtarak şehre veriyoruz ve müthiş masraflar ediyoruz. Alaaddin Yılmaz belediye başkanı olmadan önce Çele Barajı dedi. Şu anda Çele Barajı'nın bütün çalışmaları bitmiş durumda. Yarın istesek hemen baraja başlayabiliriz. Baraj yapımından sonra da arıtma tesisine cazibeyle masrafsız bir şekilde gelecektir. İkincisi ve bizim için en önemli su da Karadere sularıdır. Karadere sularının da tahsisini aldık. 3 bin 400 metrekarelik tünel açtığımızda bu sular da cazibe ile Bolu'ya gelecek. Onun için de 10 milyon TL paraya ihtiyacımız var. Onu da devletten almak için çaba sarf ediyoruz. Parayı aldığımız gün bu iş bitecek. Eğer parayı alamazsak gelecek sene bu parayı Bolu Belediyesi olarak biz öderiz ve Karadere sularını musluklarımızdan akıtırız ve Türkiye'de ve dünyada çeşmelerinden memba suyu akan ilk il biz olmuş oluruz. Onun için kimse kusura bakmasın, bizim Bolu'ya ihanet etmemiz için çalışanlar ilk önce Bolulu olsunlar, Bolu'yu sevsinler ve ondan sonra bize akıl versinler. Allah nasip ederse gelecek sene Bolu halkının da desteği ile memba suyunu musluklarımızdan akıtacağız ve ondan sonra da Çele Barajı gelecek. Böyle bir çalışma içinde Bolu halkının emrinde ve hizmetinde olan Alaaddin Yılmaz'ı Bolu halkına ihanet etmeye zorlayan yapılara şunu söylüyoruz, Alaaddin Yılmaz yaptığı her şeyi ne için yaptığını bilen, Bolu'yu geleceğe Bolulularla birlikte taşıyan ve dürüstlüğünü herkese ispatlamış birisidir. Dürüst olmadığımı da ifade edenler varsa elinde bilgi, belgeleri olup da eğer adalete gitmiyorsa bu ayıp onlara yeter." diye konuştu.
banner5

Yorum Gönder

@name x